2018 - 2022 Meslek Komiteleri

2. KOMİTE GIDA ÜRETİMİ, TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞI Komite Üyeleri
3. KOMİTE TAHIL - UNLU MAMÜLLER Komite Üyeleri
4. KOMİTE TEKSTİL, DERİ, AYAKKABI ÜRETİMİ Komite Üyeleri
5. KOMİTE ORMAN ÜRÜNLERİ, KAĞIT, KIRTASİYE ÜRETİM, TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ Komite Üyeleri
6. KOMİTE KİMYA, PLASTİK VB. TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ Komite Üyeleri
7. KOMİTE METAL, MAKİNE ÜRETİM, BAKIM VE ONARIM Komite Üyeleri
8. KOMİTE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI, TELEKOMİNİKASYON, BİLGİSAYAR VB. TİCARETİ Komite Üyeleri
9. KOMİTE MOBİLYA ÜRETİMİ Komite Üyeleri
10. KOMİTE İNŞAAT, TAAHHÜT, MÜTEAHHİTLİK VE GAYRİMENKUL MÜŞAVİRLİĞİ Komite Üyeleri
11. KOMİTE İNŞAAT MALZEMELERİ, İNŞAAT TAMAMLAMA İŞLERİ Komite Üyeleri
12. KOMİTE TEKSTİL, DERİ, AYAKKABI TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ Komite Üyeleri
13. KOMİTE SARRAFİYE VE KUYUMCULUK Komite Üyeleri
14. KOMİTE MOBİLYA TOPTAN, PERAKENTE SATIŞI VE DIŞ TİCARET Komite Üyeleri
15. KOMİTE OTOMOTİV Komite Üyeleri
16. KOMİTE KONAKLAMA, YEMEK VE İÇECEK SUNUMU Komite Üyeleri
18. KOMİTE BANKA, FİNANS VE SİGORTACILIK Komite Üyeleri
19. KOMİTE HİZMET Komite Üyeleri
20. KOMİTE MOBİLYA DEKORASYON Komite Üyeleri

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.