Dış Ticaret ve Yatırım İletişim Noktası

Odamız Dış Ticaret biriminde ihracatçılar tarafından yapılan ihracatlar ile ilgili olarak A.TR Dolaşım Belgesi, EUR.1 Dolaşım Belgesi, Menşe Şahadetnamesi, Form A(özel menşe şahadetnamesi), İhracat faturaları satış ve onayının yapılmaktadır.

Muhaberat departmanında Odamıza gelen ve giden evrak kayıt işlemleri, Kargo, posta takip işlemleri, üye kimlik kartı hazırlanması, çıraklık, kalfalık ve ustalık belgeleri onay işlemleri yapılmaktadır.

• A.TR Dolaşım Sertifikaları, EUR.1 ve EUR-MED serbest dolaşım sertifikalarını incelenip onaylanması işlemlerini yapmak, ilgili yazışmaları yapmak,
  • ABC Menşe-özel menşe şahadetnamelerinin incelenip onaylanması işlemlerini yapmak.
  • İhracat ile ilgili fatura anlaşma vb. belgelerin incelenip onaylanması işlemlerini yapmak.
  • A.TR, EUR.1 ve özel menşe şahadetnameleri belgelerinin ihracatçı firmalara tevzini yapmak.
  • İhracatçı listesinin güncelliğini izlemek ve listeyi güncellemek,
  • Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı vb. en geç ayda bir kez takip ederek destek ve yenilikleri takip etmek, gelişmeler hakkında Dış Ticaret Ekibine bilgi verir.
  • Potansiyel ihracatçı üye ziyaret planı oluşturarak ekibe sunar.
  • İhracatçı üyelerimize yönelik; sektörlerine yönelik ihracat yapılabilecek ülkeler, ürünler, mevzuat hakkında rapor hazırlar,
  • ihracat evraklarının istatistiksel verilerini çıkarmak,
  • Dış Ticaret evraklarının arşivlenmesi,

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: