Tarihçe

Osmanlı Salnamelerinedeki kayıtlara göre 1890 yılında Başkanlığı'nı Hatip Hoca Mustafa Efendi'nin yaptığı, Dağıstani Hacı Mehmet Efendi, Bosnalı Hacı Yunus Ağa ve Benzarskikors efendilerin oluşturduğu 4 kişilik heyet tarafından Ticaret ve Ziraat Odası kurulmuştur.

1890 yılında Amerika'nın Chicago (Şikago) şehrinde yapılan "Chicago Ticaret ve Endüstri Fuarı" için davetiye gönderilen 15 odadan biri, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'dır.

1890 yılında İnegöl'de şehir merkezi ve köylerinde ipek kozası işleyen 60 mancınık ve 5 ipek fabrikası olduğu tespit edilmiştir.

XIX. Yüzyıl sonunda İnegöl'de 13 han, 89 kahvehane, 574 dükkan, 16 fırın, 15 debbağhane, 16 yağhane, 16 kiremithane 13 böcekhane, 8 ipek fabrikası, 74 değirmen, 11 mağaza ve bir otel bulunmaktadır.

O dönemde İnegöl kasaba merkezi, iki nahiyesi ve 80 köyünde yaşayan nüfus 50.000 dolaylarındadır.

1905 yılında; Ticaret, Zanaat ve Ziraat Odası olarak adı geçen Ticaret ve Sanayi Odası, 1940'lı yıllarda da İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası adını almıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: