Mustafa Kemal ATATÜRK
Fuar Canavarı (Fuarlarda Etkili Satış ve İzleme Tekniği) Eğitimi

Sayın Üyemiz,

“Fuar Canavarı - Fuarlarda Etkili Satış ve İzleme Tekniği” konulu eğitim programı 24 Eylül 2021 tarihinde 10:00-17:30 saatleri arasında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

İlgili eğitim süresi 1 gün olup eğitim ücretsizdir. (Son Başvuru 22 Eylül 2021)

(Eğitim başvuru formu aşağıda yer almaktadır. Pandemi tedbirleri nedeniyle, eğitime kayıt zorunluluğu bulunmaktadır.)

Eğitim Tanımı: Bilindiği gibi her fuar katılımı bir karmaşa ve bir koşuşturma içerisinde geçer. Hem hazırlık süreci hem de uygulama süreci önceden planlanmadığında hepimiz için içinden çıkılmaz bir kargaşa yaratır. Bunun önüne geçmek, fuarda elde edilecek bilgilerin verimli kullanılabilecek şekilde toplanmasını sağlamak üzere her fuar katılımcısını fuara hazırlayacak bir eğitim.

Eğitimin Amacı: Fuar verimliliğini sağlamak ve fuar aktivitesini kontrol edebilmektir Kimler Katılmalı Tüm firma çalışanları katılabilir. Eğitimin Katkıları Fuar aktivitesini daha canlı kılmak, Fuar alanında kötü sürprizlerle karşılaşmayı önlemek, Tüm fuar alanını doğru olarak kullanabilmek, Fuarda katılımcılar ile doğru iletişim kurabilmek, Bilgi toplama ve değerlendirme sürecini doğru yönetebilmek, Fuar bütçesinin dışına çıkmamayı sağlamaktır.

Eğitimin Programı:

10:00-11:15 1. Oturum

  1. FUAR PLANLAMASI (Fuar beklentileri, Planlamanın önemi, Planlama nasıl yapılır, Fuar bütçesi oluşturma)
  2. HAZIRLIKLAR (Personel seçimi, Katılımcı personelin eğitimi, Fuar timi oluşturma, Fuar alanına gidecek ürünlerin seçimi ve hazırlanması, Fuar alanında bulunması gereken tanıtım malzemelerinin seçimi ve hazırlanması, Kıyafetlerin hazırlanması, Kullanılacak dokümanın hazırlanması, CHECK-LIST oluşturma)

11:15-11:30 Ara

11:30-12:30 2. Oturum

  1. STAND YERLEŞİMİ (Standın seçimi, Standın alandaki yerleşimi, Standımızın içini yerleştirme, Sakın bunları yapmayın!)
  2. ÜRÜNLERİN SEÇİLMESİ VE YERLEŞTİRİLMESİ (Çok ürün arasından doğru olanları seçme, Doğru ürün doğru noktaya konur, Parite kuralı)

12:30-14:00 Öğle Yemeği

14:00-15:15 3. Oturum

  1. STAND ZİYARETLERİ (İlk izlenim – Doğru karşılama, İkramlar, Görüşme odaları – steril alanlar,  Uğurlama, Kayıt alma)
  2. RAKİP STANDLAR İLE İLİŞKİLER (Rakip ziyaretleri, Gözlemleme ve takip)

15:15-15:30 Ara

15:30-17:30 4. Oturum

  1. ULUSLARARASI FUARLARI (Eyvah, alan çok küçük, Kargo sınırı ile başa çıkma, Yabancı dil sorununu aşma, Aracı kullanarak anlaşmaya çalışma)
  2. VERİ TABANI YÖNETİMİ (Veri tabanı analizi, En uygun geri dönüş şekli, Geri dönüş zamanlaması, Yeni katılımlara davet, Müşteri ziyaretleri, İletişim formları, Raporlama örneği

*Eğitim programı taslaktır. Eğitim esnasında, pandemi koşulları ve eğitimin ilerleyiş sürecine göre değişiklik gösterebilir.

 

Eğitmen: Murat ÜNVER 26 Mayıs 1969 Ankara doğumlu olan Murat ÜNVER, Fransızca eğitimini aldığı Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nin ardından, ODTÜ F.E.F. Fizik bölümünde okudu. Çalışma hayatıyla, aile işletmesinde lise yıllarında tanışan ÜNVER, üniversite yıllarında turizm sektörüne ilgi duyarak, ön büro, tur operatörlüğü, yurtdışı tur rehberliği yaptı. İlk girişimcilik örneğini, üniversitede çeşitli parti ve sair eğlence organizasyonları, Galatasaray’ın uluslararası karşılaşmalarına sponsorlar bularak, onların reklâm filmlerini de çektirip göstererek, dev ekranlarda ODTÜ’de gösterilmesi gibi birçok işler yaparak sergiledi. NATO bünyesinde Belçika’da tamamladığı askerlik hizmetinin ardından, sektöründe lider kuruluşlarda satış ve pazarlama bölümlerinde çalıştı. Porselen sektörünün lider kuruluşlarından olan Porland Porselen’de Satış Şefliği’nden, Genel Satış Müdür’lüğüne kadar çeşitli kademelerde çalıştı. Porland’daki çalışma hayatına bir ara iki sene kadar ara vererek Trans Teknik Büro Sistemleri A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü. Yaklaşık 6-altı- sene süren bu çalışmaları esnasında bayi yönetimi, satış ve pazarlama planları ve bütçelemesi ile bütçe uygulaması, perakende satış mağazacılığı alanlarında aktif olarak rol aldı. 2004 senesinin başı itibariyle, on beş yılı aşkın ve çok çeşitli sektör ve alanlardaki deneyim tecrübelerini paylaşmakta.

Murat ÜNVER ayrıca bazı AB projelerinde, ZAFER, MARKA Kalkınma Ajansları desteğiyle yürütülen bazı projelerde mentor ve eğitmen olarak aktif rol almıştır. Bunların yanı sıra, 360 saatlik teorik Satış Uzmanı Yetiştirme Projesinin müfredatını da hazırlayarak eğitmenliğini diğer çalışma arkadaşları ile birlikte yürütmüştür.

T.C. Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi projelerinden olan GoldmanSachs "10.000 Kadın Girişimci Projesi"nde danışman olarak rol almış olup; üç senedir Startupbootcamp İstanbul'un girişimcilerine iletişim, beden dili ve sunum becerileri konularında eğitmenlik ve koçluk da yapmaktadır. TÜGİM Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği'nin kurucu üyelerindendir.

Eğitmenliğin yanı sıra, satış, pazarlama ve yönetim danışmanlığı, mentorluk ve profesyonel koçluk faaliyetlerini de yürüten ve bir kız babası olan ÜNVER, iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor.

Eğitimin Başvuru Formu:

Yayınlanma Tarihi: 15-09-2021

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?