Mustafa Kemal ATATÜRK
Mobilya Sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Semineri

5544 sayılı MYK Kanunu kapsamında Ahşap Mobilya İmalatçısı ve Mobilya Döşemeciliği mesleklerinde de zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Odamızda 7 Mart 2024 Perşembe günü, saat 14:00'da bilgilendirme semineri düzenlenecektir. Seminerimize katılmak için kayıt olmanız gerekmektedir.

Bu seminerin düzenlenme sebebi Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmamaları durumunda işletmeler, 5544 sayılı MYK Kanunu doğrultusunda cezai uygulamaya tabii tutulacaklardır. Bu sebeple Odamız; belirtilen iş kollarında çalışanları olan üyelerimiz için sınav başvuru taleplerini alarak belge alım sürecini organize etmektedir.

Bu kapsamda : Ahşap Mobilya İmalatçısı (Seviye 4) ve Mobilya Döşemeciliği (Seviye 4) mesleklerinin nitelikli kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için;

  •  Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak,
  •  Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek,
  •  Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmak

başlıkları amaçlanmaktadır.

Çalışanların mesleki yeterlilik belgelerini alması durumunda, olası bir iş kazası durumunda veya denetim esnasında bu zorunlulukla ilgili cezai işlem gerçekleşmez.

KOBİ statüsünde olan, KOSGEB’e E-devlet üzerinden kayıt yaptıran, kayıt işlemi incelenerek taahhüt imzalayan ve İş Geliştirme Destek Programına başvuru yapan her firma, KOSGEB tarafından sunulan %70 İşletme Geliştirme Desteğinden yararlanabilecektir. Ayrıca çalışanların belgelerini almaları halinde SGK Primi %15.5 İşveren Payında 6 aylık muafiyet gerçekleşir.

Seminerimize ilgili üyelerimiz davetlidir.

Kayıt Olmak İçin : https://forms.gle/gHoGkfRocSvuVmEx5

Yer        :  İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası
Zaman :  7 Mart 2024 Perşembe
Saat      :  14:00
İletişim : Furkan SAPDAĞ
                  İş Geliştirme Personeli
                  0224 714 82 60, Dahili 143

Yayınlanma Tarihi: 04-03-2024

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?