Ahşap Mobilya İmalatçısı ve Mobilya Döşemeciliği Mesleki Yeterlilik Belgesi

5544 sayılı MYK Kanunu kapsamında Ahşap Mobilya İmalatçısı ve Mobilya Döşemeciliği mesleklerinde de zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Odamızda Mesleki Yeterlilik Sınav kayıtları alınmaya başlanmıştır.

İşletme bünyesinde belirtilen iş kollarında faaliyet gösteren çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmamaları durumunda işletmeler, 5544 sayılı MYK Kanunu doğrultusunda cezai uygulamaya tabii tutulacaklardır. Bu sebeple Odamız; belirtilen iş kollarında çalışanları olan üyelerimiz için sınav başvuru taleplerini alarak belge alım sürecini organize etmektedir.

Bu kapsamda: Ahşap Mobilya İmalatçısı (Seviye 4 ) ve Mobilya Döşemeciliği (Seviye 4) mesleklerinin nitelikli kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için;

•  Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak,
  •  Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek,
  •  Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmak

başlıkları amaçlanmaktadır.

Sınavlar, teorik ve uygulamalı olarak sınav merkezinde yapıldığı gibi, mobil sınav düzenekleriyle işyeri ortamındaki uygun bir alanda da düzenlenebilmektedir.

Çalışanların mesleki yeterlilik belgelerini alması durumunda, olası bir iş kazası durumunda veya denetim esnasında bu zorunlulukla ilgili cezai işlem gerçekleşmez.

KOBİ’LERİMİZE ÖZEL KOSGEB DESTEĞİ

KOBİ statüsünde olan, KOSGEB’e E-devlet üzerinden kayıt yaptıran, kayıt işlemi incelenerek taahhüt imzalayan ve İş Geliştirme Destek Programına başvuru yapan her firma, KOSGEB tarafından sunulan %70 İşletme Geliştirme Desteğinden yararlanabilecektir.

Ayrıca çalışanların belgelerini almaları halinde SGK PRİMİ %15.5 işveren Payında 6 aylık muafiyet gerçekleşir.

BELGELENDİRME ÜCRETİ

Mobilya İmalatçısı Seviye 4 Sınavı:  2.464 TL
Mobilya Döşemeciliği Seviye 4:  2.464 TL
Sınavda Başarılı Olan Adaylar İçin Belge Ücreti : 750 TL

Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin:
Yağmur AKMAN - İş Geliştirme Personeli
Tel: 0224 714 82 60, dahili: 141
E-posta: y.akman@inegoltso.org.tr

Online Başvuru için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 02-02-2024