Mustafa Kemal ATATÜRK
Döşemecilik Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Açılıyor

5544 sayılı MYK Kanunu kapsamında Ahşap Mobilya İmalatçısı ve Mobilya Döşemeciliği mesleklerinde de zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için Odamızda, Mesleki Yeterlilik Sınav kayıtları alınmaya başlanıyor.

İşletme bünyesinde belirtilen iş kollarında faaliyet gösteren çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmamaları durumunda işletmeler, 5544 sayılı MYK Kanunu doğrultusunda cezai uygulamaya tabii tutulacaklardır. Bu sebeple Odamız; belirtilen iş kollarında çalışanları olan üyelerimiz için sınav başvuru taleplerini alarak belge alım sürecini organize etmektedir.

Ahşap Mobilya İmalatçısı ve Mobilya Döşemeciliği mesleklerinde de Mesleki Yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmiştir.

Bu kapsamda: Ahşap Mobilya İmalatçısı (Seviye 3) (Ön Başvuru) ve Mobilya Döşemeciliği (Seviye 3/Seviye 4) mesleklerinin nitelikli kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için;

  •  Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak,
  •  Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek,
  •  Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmak

başlıkları amaçlanmaktadır.

Zorunluluk kapsamına giren Ahşap Mobilya İmalatçısı (Seviye 3) ve Mobilya Döşemeciliği (Seviye 3/Seviye 4) alanlarında yeterli sayıda başvuru alındığı takdirde Odamız iş birliğinde MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından, belirlenecek tarih ve saatlerde Odamızda sınav düzenlenecektir.

Ahşap Mobilya İmalatçısı Mesleki Yeterlilik Belgesi süreçleri için yetkilendirme süreçleri devam etmekte olup kısa süre içerisinde adayların sınav süreçleri başlayacaktır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için başvuru yapacak adayların Odamıza şahsen müracaat etmeleri ve gelirken yanlarında Kimlik fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri gerekmektedir.

KOBİ’LERİMİZE ÖZEL KOSGEB DESTEĞİ

KOBİ statüsünde olan, KOSGEB’e E-devlet üzerinden kayıt yaptıran, kayıt işlemi incelenerek taahhüt imzalayan ve İş Geliştirme Destek Programına başvuru yapan her firma, KOSGEB tarafından sunulan İşletme Geliştirme Desteğinden yararlanabilecektir.

 

Yayınlanma Tarihi: 24-08-2023

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?