İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesi Bilgilendirme Semineri

Bilindiği üzere, 1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun uyarınca çıkarılan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (İhracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48) ve İhracat Genelgesi gereği; ihracat tarihinden itibaren 180 gün içinde, ihracat bedellerinin yurda getirilerek, ihracata aracılık eden banka nezdinde açık ihracat hesapları için ‘İhracat Bedeli Kabul Belgesi’ düzenlenmesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Söz konusu uygulama ülkemizden yapılan tüm ihracat işlemlerini kapsamakta olup, uygulama ile ilgili üyelerimize yönelik olarak Odamız, İnegöl Vergi Dairesi ve Halk Bankası işbirliğinde 1 Mart 2022 Salı günü saat 14:00’de Odamızda “İhracat Bedellerinin Yurda Getirilmesi” konulu bilgilendirme semineri düzenlenecektir.

İhracat yapan üyelerimiz için son derece önemli olan seminerde kambiyo işlemleri, uygulamaya aykırı durumlar, istisnai durumlar ve hukuki süreçler hakkında detaylı bilgiler aktarılacaktır.

Seminerimize ihracat yapan üyelerimiz başta olmak üzere tüm üyelerimiz davetlidir.

Pandemi koşulları nedeniyle seminere online kayıt zorunlu olup, katılımcıların en geç 28.02.2022 Pazartesi günü saat 16:00’ya kadar kayıt yaptırması gerekmektedir.

Not: Seminer ücretsizdir.

Online kayıt yaptırmak için tıklayınız.

Yer: İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu
Tarih: 1 Mart 2022 Salı
Saat: 14:00

Seminer hakkında detaylı bilgi ve kayıt için:
Faruk ÖNER
Tel: 0224 714 8260, Dahili: 160
E-posta: f.oner@inegoltso.org.tr

Seminer Konuları:

• İhracat bedellerinin yurda getirilmesi kambiyo uygulamaları
  • İstisnai durumlar
  • Uygulamaya aykırı durumlar ve ek süre verilmesi
  • İdari yaptırımlar ve hukuki süreçler