Tacikistan KEK 12. Dönem Toplantısı

İlgi :   a) Ticaret Bakanlığı'nın 16.04.2024 tarih ve 95849061 sayılı yazısı.
     b) Ticaret Bakanlığı’nın 16.04.2024 tarih ve 95864547 sayılı yazısı.

İlgi (a)'da kayıtlı yazıda, Türkiye-Tacikistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısının 27-28 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği görev ve yetki alanına giren konular ile ilgili güncel bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.

Buna ilaveten, ilgi (b)'de kayıtlı yazı ile Tacikistan'da karşılaşılan sorunlara ilişkin bilgi talep edilmektedir.

Bu itibarla, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, Tacikistan'da karşılaşılan sorunlara ilişkin Tacikistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerin arttırılmasına yönelik işbirliği imkânları, öncelik verilecek sektörler, ticaretin geliştirilmesi için öneriler gibi konulara ilişkin görüşlerinizin 3 Mayıs 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (anara.daylan@tobb.og.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Yayınlanma Tarihi: 18-04-2024