Chigo/Amerika Birleşik Devletleri'nde 19-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Sweets & Snacks Expo Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Sweets & Snacks Expo, geçtiğimiz yıl 23 ülkeden 650 katılımcıya ve 90 ülkeden 16.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Şekerleme ve atıştırmalık ürün sektöründe 150 milyar dolarlık payın temsil edildiği söz konusu fuarın, gerek A.B.D. pazarında gerekse A.B.D. ile serbest ticaret anlaşması bulunan Kanada ve Meksika   pazarlarında yer alabilmek adına firmalarımıza önemli fırsatlar sunacağı düşünülmektedir.

Diğer taraftan, 2009/5 sayılı Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ Kapsamında, Sweets & Snacks Expo Katılımcılarına fuar katılım bedeli üzerinden %70 oranında devlet desteği verilmektedir.

Bahse konu fuarda katılımcı olarak yer almak isteyen üyelerimizin ekte yer alan Ön Başvuru Formu'nu, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak Genel Sekreterliğinin aşağıda verilen faksına veya e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

EK: Ön Başvuru Formu

İlgi: TOBB'nin 19.08.2014 tarihli ve 16017 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, 10. Uluslararası Özbek Pamuk ve Tekstil Fuarı'nın, 13-14 Ekim 2014 tarihleri arasında Taşkent'te düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, fuarın hedefinin, uluslararası örgütler ve yabancı şirketlerle uzun dönemli işbirliği geliştirilmesinin yanı sıra, dünyanın önde gelen pamuk ipliği üretici ve tüketicilerinin bir araya gelmesi, Özbek pamuğunun tanıtılması ve pamuk ve tekstil üretimi ile ticaret ve lojistik alanlarındaki son gelişmeler hakkında bilgi vermek olduğu kaydedilmektedir.

Fuarda, Özbek pamuğunun büyük kısmının satışa sunulacağı ve fuar katılımcılarının Özbek pamuk ve tekstil ihracatçıları ile dönemli sözleşme yapma olanağına sahip olacağı ifade edilmektedir.

Yuvarlak masa toplantıları ite ikili görüşmeler gerçekleştirilecek fuar hakkında detaylı bilgi için  cotton.mfer.uz web sayfası ziyaret edilebilir.

Etkinlik ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş imkanları- Ülke Duyuruları-Özbekistan" bölümünde duyurulmaktadır.

İlgi: TOBB'nin 31.07.2014 tarihli ve 15018 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen, Irak Ticaret Bakanlığı/ Irak Ticaret Hizmetleri ve Sergi Şirketi (IFP) tarafından Erbil Fuar alanında, 17-20 Kasım 2014 tarihleri arasında"Agrofood", 21-24 Ekim 2014 tarihleri arasında "Protect Iraq" ve 16-19 Aralık 2014 tarihleri arasında "Plastik, Deterjan, Kozmetik, Petrokimya" fuarlarının düzenleneceği bildirilmektedir.

İlgi:İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin 21/07/2014 tarih ve 6976 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda; St. Petersburg / Rusya Federasyonu'nda 22-25 Eylül 2015 tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek olan "NEVA 2015, Rusya Uluslararası Denizcilik Fuarı ve Konferansları” Fuarı'na, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği tarafından, milli katılım organizasyonu gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmayı planlayan üyelerimizin ekteki ön başvuru formunu doldurarak 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 0 212 454 05 01 - 02 numaralarına fakslamaları veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bilgi için irtibat:
Fuarlar, Tanıtım ve Dış İlişkiler Şubesi