İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 27.01.2020 tarih ve 34221550-720-873 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Burkina Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, "7. Uluslararası İş Geliştirme Forumu AFRICALLIA 2020"nin, 27-29 Mayıs 2020 tarihlerinde, Burkina Faso'nun başkenti Ougadougou'da düzenleneceği bildirilmektedir.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Burkina Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.; Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.; tel: +226 25 30 61 14/ +226 25 30 61 15) ile irtibata geçilebilir.

Etkinliğe ilişkin broşür ekte yer almaktadır.

Çok Değerli Üyemiz;

Odamız Genel Sekreterliği tarafından, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programında “Aile İşletmelerinde Bütçe Maliyet Sistemleri, İşletme Bütçelerinin Kurulması Kontrolünü Ölçme ve Değerlendirme” konulu bir yüksek lisans tez çalışması yürütülmektedir.

Odamızca yürütülen bu tez çalışması, aile şirketi olan birçok üyemizi yakından ilgilendirmesi nedeniyle bu işletmelerdeki bütçe ve maliyet sistemleri ile ilgili yaşanılan sorunların ve gelişime açık yönlerin akademik bir çalışma ile detaylı araştırılarak işletmelere rehberlik niteliğinde araştırma neticelerinin sunulması ve ülkemizde aile işletmelerinin büyük bir çoğunluğunda yaşanılan durumların akademik çalışmalarda daha fazla konu edilmesine katkı sağlamaktır. Bu nedenle, tez çalışması sonuçlarının üyelerimize bilgi ve rehberlik sunma şeklinde katkı sağlaması beklenmektedir.

Söz konusu tez çalışması kapsamında, sahadan doğru verilerin alınmasını sağlamak amacıyla “Aile İşletmelerinde Bütçe Maliyet Sistemleri Ve İşletme Bütçelerinin Kurulması, Kontrolünü, Ölçme Ve Değerlendirme Anketi” çalışması yürütülmektedir. Anket sorularına katılımcılar tarafından verilecek cevaplar 3. taraflarla paylaşılmayacaktır. Anket sonuçları, araştırmamıza katılanlara istenildiği ve adres belirtildiği takdirde e-posta yoluyla gönderilecektir.

Siz değerli üyemizin, aşağıda bağlantı linki yer alan ankete katılarak Odamızca yürütülen akademik çalışmaya sağlayacağınız çok değerli katkılarınız için teşekkürlerimizi sunar, işlerinizde başarılar dileriz.

EK: Ankete Erişmek İçin Tıklayınız

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 23.01.2020 tarih ve 34221550-720-817 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, 4-7 Kasım 2020 tarihlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'de, Güney Amerika'da düzenlenen en büyük otomotiv sanayi Fuarı olan "Automechanika Buenos Aires 2020"nin gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Türkiye Milli Komite iştirakı olan İstanbul Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan söz konusu fuara ilişkin detaylı bilgilere ve katılım formuna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş imkânları/Yurt dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı'nın Boru Hatlarının Korunması konulu yazısı ilişikte gönderilmiştir.

EK'i görmek için tıklayınız.