İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 25.01.2020 tarih ve 34221550-100-867 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Suudi Arabistan tarafından anılan ülkeye yapılacak ithalat işlemleri için uygulanmaya başlanan ve 01.01.2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilen barkod sisteminde sadece uluslararası geçerliliği olan GS1'e uygun barkodların kabul edileceği diğer barkod türlerinin kabul edilmeyeceği kaydedilmiştir.

Yazıda devamla, SABER kaydının günümüz itibariyle sadece regülasyona tabii ürünler için zorunlu olduğu belirtilerek diğer ürün gruplar için zaman içinde kademeli olarak SABER kaydının zorunlu hale geleceği belirtilmiştir. Bununla birlikte, barkod uygulamasının, SABER sisteminden bağımsız ve tüm ürünler için zorunluluk teşkil ettiği vurgulanmıştır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi EK'te yer almaktadır. EK'i görmek için tıklayınız.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 17.01.2020 tarih ve 34221550-045.99-601 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne intikal eden 97979254-599 sayılı; 02.01.2020 tarihinde Bakanlık tarafından yayımlanan, 2020/9 ve 2020/25 sayılı Üretim Girdisi Muafiyeti işlemlerinin uygulama usul ve esaslarını belirleyen Genelgeler eldeki yazı ekinde gönderilmektedir.

EK'i görmek için tıklayınız.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 09.01.2020 tarih ve 0341/062 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Standardizasyon konusunda farkındalığı artırmak amacıyla TSE ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, işletmelerimizde standardizasyon konusunda yeterli insan kaynağı bulunmadığını tespit ettik ve bu kapsamda TSE ile birlikte bir eğitim programı oluşturduk.

Oluşturduğumuz bu eğitimler;
• İngilizce lisanına hakim*,
• Alanındaki standartlara vakıf,
• Tercihen Ar-Ge, tasarım, kalite kontrol ve üretim konularında tecrübeli,
• Mümkünse daha önce standardizasyon konusunda görev almış

üst düzey yöneticilere, mühendislere veya teknik personellere yönelik olarak hazırlanmıştır.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitimlere katılım sağlamak üzere insan kaynağını belirlemek amacıyla bir veritabanı oluşturuyoruz. Sizden bu veritabanını duyurmanızı ve yukarıdaki kriterlere uyan üyeleriniz temsilcilerinin Standardizasyon Veritabanı'na kaydolmalarını sağlamanızı bekliyorum. http://std.tobb.org.tr adresinde yer alan standardizasyon veritabanına 27 Ocak 2020 Pazartesi gününe kadar kayıtlarını gerçekleştirmelerini bekliyorum.

Ön kayıtları gerçekleştirdikten sonra veritabanında yer alan kişilere yönelik TSE ile birlikte Standardizasyon Eğitimi ve ardından Milli Teknik (Ayna) Komite toplantılarını gerçekleştireceğiz. Veritabanına kayıt ve eğitimler ücretsizdir. Sanayici ve tüccarımızın sorunlarının çözümünde ortak akılla hareket eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, daha müreffeh bir ülke hayalimize kavuşabilmek için sizinle omuz omuza çalışarak ekonomimizin gelişiminde sağlayacağınız değerli katkıya şahit olmaktan büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyorum.

2020 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 130 üniversitenin işbirliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek olan "Yetenek Her Yerde" temalı Bölgesel Kariyer Fuarlarına ilişkin ilgi yazı ektedir

EK'i görmek için tıklayınız.