Türkiye-Azerbaycan İş Forumu ve ikili iş görüşmelerinin 17 Eylül 2019 tarihinde Bakü’de gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmişti. Ancak T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’ın programında yaşanan değişiklik nedeniyle söz konusu programın tarihi 16 Eylül 2019 Pazartesi günü olarak güncellenmiştir.

Bu bağlamda, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Novruz Memmedov’un teşrif etmeleri beklenen etkinliğe katılmayı arzu eden üyelerimizin 13 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1005/13464 adresli internet bağlantısındaki katılım formunu eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Toplantı yerine ulaşım ve konaklama işlemleri katılımcılar tarafından münferit şekilde organize edilecek olup, etkiliğin mekan ve saat bilgisi katılım teyidi veren katılımcılar ile bilahare paylaşılacaktır.

Azerbaycan’a gerçekleştirecekleri seyahatlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1 Eylül 2019 tarihi itibari ile 30 gün süre ile vizeden muaftır.

Türkiye-İran 27. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı 18 Eylül 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir. Bu vesile ile DEİK/Türkiye-İran İş Konseyi tarafından Ankara Sheraton Otel’de, saat 10.30-13.30 arasında, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ve KEK Eş Başkanı Sayın Fatih Dönmez ve İran Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Sayın Mahmud Vaizi’nin katılımları ile ‘Türkiye-İran İş Forumu’ düzenlenecektir.

İran ile işbirliği ve yatırım imkanlarının görüşüleceği söz konusu foruma iştirak etmek isteyen üyelerimizin, 16 Eylül 2019 Pazartesi mesai bitimine kadar bağlantısı üzerinden kayıt olmaları gerekmektedir.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 05.09.2019 tarih ve 34221550-720-8964 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Filipinler Uluslararası Ticaret Sergileri ve Heyetleri Merkezi (CITEM) tarafından "70th Edition Manila Fame" Ticaret Fuarının 19-21 Ekim 2019 tarihlerinde Filipinler'de Pasay şehri Uluslararası Ticaret Merkezinde düzenleneceği belirtilmektedir. Yazıda devamla, söz konusu ticaret fuarının mobilya, ev eşyaları, aydınlatma ürünleri, hediyelik ve süs eşyalar, aksesuarlar, iç mimari çözümleri, tekstil ve giyim gibi sektörleri kapsayacağı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, etkinliğe ilişkin güncel bilgilere http://www.manilafame.com/ web adresinden ulaşılabilmekte olup, ayrıntılı bilgi için Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile (Mr. Froilan Pamintuan, Ticaret Ataşesi, E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.; Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) temas kurulması mümkündür.

İlgi: a) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 20.05.2019 tarihli ve 34221550-720-5319 sayılı  yazısı,
b) Dışişleri Bakanlığı'nın 20.08.2019 tarihli ve 22061769-140.02.07-2019/23793521 sayılı yazısı.

İlgi (a)'da kayıtlı yazı ile, Togo'daki birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Lome/Togo'da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, Lome'da yerleşik ECOWAS (Economic Cornmunity of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıkları bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı'nın ilgi(b)'de kayıtlı yazısı ile, Kotonu Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, bahse konu hayali firma ve şahısların şirketlerimize, benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği, son dönemde, anılan Büyükelçiliğimizin kurumsal elektronik posta adresine bu yönde gönderilen mesajlarda artış gözlemlendiği belirtilmektedir. Herhangi bir durumda, şirketlerimizin Kotonu Büyükelçiliğimizle temasa geçebileceği bildirilmektedir.