Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün 17.04.2019 tarih ve 25138 sayılı yazısı ile; 04.03.2013 tarih ve 28755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliğinin 4'üncü maddesi kapsamında, Yetkili Muayene Servisi adaylarına yönelik ''İdari Eğitim'' , 2 Mayıs 2019 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Eski Bina Konferans Salonu) Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupinar Bulvarı Eskişehir Yolu 7.km 2151. Cadde No:154/A06510 Çankaya/ANKARA adresinde verilecektir.

Eğitim duyurusu için tıklayınız.

İki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye-Rusya İş Konseyi, ilişkileri çeşitlendirmek ve canlı tutmak, Rusya’da iş yapmak isteyen Türk firmalarına ilk kaynaktan bilgi sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu’nun (RF) çeşitli bölgelerinden gelen heyetler ile tanıtım toplantıları ve ikili görüşmeler organizasyonu çalışmalarına devam etmektedir.

Bu kez Rusya’nın Güney Kafkasya Bölgesinde yer alan, tarım ve yer altı kaynakları zenginliğiyle öne çıkan, Krasnodar’a 130 km mesafede konumlanması sebebiyle bölge için stratejik olan kara ve demir yollarının kesiştiği Adıgey Cumhuriyeti’nden Türkiye’yi ziyaret ederek Ankara, Düzce ve İstanbul’da resmi temaslarda bulunacak Sayın Başkan Murat Kumpilov ve kendisine eşlik edecek yetkililer ve özel sektör temsilcileri ile 26 Nisan 2019, Cuma günü 14.30-18.00 saatleri arasında River Plaza’da “Türkiye-Adıgey İş Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” gerçekleştirilecektir.

RF Ticaret Mümessilliği temsilcilerinin de hazır bulunacağı bahsi geçen toplantı sırasında bölge ekonomisinde öne çıkan sektörlerde faaliyet gösteren heyet üyelerinin kendi faaliyetleri hakkında bilgi vermeleri, bu bağlamda Türkiye iş çevrelerinin ilgisini çekebilecek iş ve yatırım olanaklarını anlatmaları ve karşılıklı olarak soruların cevaplanması planlanmaktadır.

Taslak programı aşağıda yer alan toplantıya katılmayı arzu eden üyelerinizin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/913/12800 adresli bağlantıda bulunan online kayıt formunu en geç 25 Nisan 2019 Perşembe günü saat 12.00’ye kadar doldurmaları ve kayıt formunda belirtilen DEİK hesap numarasına toplantı katılım bedelini (DEİK üyesi firma temsilcileri: kişi başı 100 TL, DEİK üyesi olmayan firma temsilcileri: kişi başı 150 TL) yatırmaları gerekmektedir.

İnegöl’de Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin 2018 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini, 30 Nisan 2019 günü mesai bitimine kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. 2018 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini belirtilen tarihe kadar girmeyen işletmelere İdari Para Cezası (1.294,00 TL) uygulanacaktır.

Ayrıca; Sanayi Sicil Belgelerinin vize işlemleri 2 yılda bir yapılmakta olup, vize tarihi en son 2017 yılı ve belge tarihindeki gün-ay dikkate alınarak vize işlemleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir. Vize işlemlerini yaptırmayan sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Belgeleri geçersiz sayılacağından, bu belge ile sağlanan haklardan yararlanamayacaklardır.

Yine; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1’nci maddesinde yapılan tanım ve Sanayi Sicil Tebliğinin 12’nci maddesinde belirtilen ürün sınıflaması esas alınarak işletmelerin sanayi siciline kayıt zorunluluğu bulunmaktadır. İşletmelerin üretime başlama tarihinden itibaren 2 ay içerisinde sanayi siciline kayıt olmaları gerekmektedir. Sanayi siciline tescilini yaptırmamış olan işyeri ve işletmeler için 2019 yılı içerisinde uygulanacak idari para ceza miktarı 1.294,00 TL'dir.

İstanbul Ticaret Odası'nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Batı  Afrika Ülkelerine ihracatın ana basamağı olarak adlandırılan ve 190 milyon nüfusu ile Afrika'nın en önemli ekonomileri arasında yer alan Nijerya'nın ekonomi başkenti Lagos'ta, 4-6 Eylül 2019 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası tarafından Nijerya 2. Türk ürünleri Fuarı'nın gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Nijerya 2. Türk Ürünleri Fuarı'nda m2 bedelinin 2.820 TL olarak tespit edildiği, katılım bedeline tüm ana hizmetlerin dahil olduğu belirtilmekte olup, Fuar'da sektörel yerleşimin gerçekleştirileceği, katılımcı  firmalara yönelik profesyonel görüşmelerin İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenleneceği bildirilmektedir. Söz konusu Fuar'a ilişkin katılım formu ve detaylı  bilgilere Birliğimiz web sayfası  (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı  altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Yurtdışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.