İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 15.11.2019 tarih ve 34221550-720-11392 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Kırgız Cumhuriyeti 9. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı vesilesiyle, 22 Kasım 2019 tarihinde Birlik merkezinde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay ve Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Kubatbek Boronov'un katılımlarıyla, "Türk-Kırgız İş Forumu'nun" düzenleneceği bildirilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'ndan alınan bilgi doğrultusunda, söz konusu Türk-Kırgız İş Forumu'nun yeri ve tarihi değiştirilmiştir. Buna göre Türk-Kırgız İş Forumu 21 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30'da İstanbul'da Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de (Büyük Balo Salonu), yine Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Kubatbek Boronov'un katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Söz konusu İş Forumuna katılmak isteyen firmalarının, kayıt işlemlerini 20 Kasım 2019 tarihine kadar kirgizistan.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru forumunu doldurarak yapmaları ve Birliğimize (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) bildirmeleri gerekmektedir.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 15.11.2019 tarih ve 34221550-720-11371 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Tiran Büyükelçiliğimiz, Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (UCCIAL) ve Arnavutluk-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) işbirliğinde, 2 Aralık 2019 tarihinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "Arnavutluk-Türkiye Ekonomi ve Yatırım Konferansı" düzenlenecektir. Foruma Türk ve Arnavut özel sektör temsilcilerinin yanı sıra, üst düzey hükümet temsilcilerinin ve akademisyenlerin katılımı beklenmektedir. Bu çerçevede, Birliğimizce, söz konusu Foruma katılmak üzere, 1-3 Aralık 2019 tarihlerinde, Birliğimiz Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, Arnavutluk-Tiran'a yönelik bir Özel Sektör Heyeti Ziyaret Programı düzenlenmektedir.

Forum kapsamında gündeme alınacak öncelikli sektörler enerji, altyapı, tarım ve turizm olarak tespit edilmiş olup, ikili iş görüşmelerinde Türk ve Arnavut özel sektör katılımcıları bu kapsamda görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulabileceklerdir. Ziyarete ilişkin program ve katılım formu arnavutluk.tobb.org.tr adresinde yer almaktadır. Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, Birliğimizce görevlendirilen GOLDENBAY TURIZM YATIRIMLARI A.Ş.'nin Türkiye İş Bankası Şişli Ticari Şubesi, TR10 0006 4000 0011 3980 0311 76 IBAN numaralı Türk Lirası hesabına 9.500,- Türk Lirası ön avans bedeli ödemeleri gerekmektedir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutar ziyaret öncesinde katılımcılardan talep edilecektir.

Firma temsilcilerinin arnavutluk.tobb.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurduktan sonra yüksek çözünürlüklü "jpeg" formatında bir fotoğraf ve pasaportun renkli kısmı ile ödeme yaptıklarına dair dekontu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletmeleri beklenmektedir.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 15.11.2019 tarih ve 34221550-720-11385 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, 2019 yılı Ağustos ayından bu yana Sudan genelini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle, özellikle Nil Havzasında bulunan bölgelerde meydana gelen sel ve su baskınları sebebiyle yüz binlerce insanın can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Sudan'daki krizi teskin etmek amacıyla, 23 Ekim 2019 tarih 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Sudan İnsani Yardım Kampanyası'nın başlatıldığı bildirilmektedir. 23 Ekim 2019 tarih 1692 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı, afiş örnekleri ve banka hesap bilgileri İçişleri Bakanlığı https://www.afad.gov.tr/sudan-yardim-kampanyasi web sitesinden temin edilmektedir.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 14.11.2019 tarih ve 34221550-045.99-11325 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 41inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu'nun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu belirtilmiştir. Malumunuz, MESAM, MSG, FİYAB, RATEM, MÜ-YAP, MÜYORBİR hazırladıklan tarifeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne göndermiştir. Anılan Komisyon toplantısında, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile yapılan istişare sonucunda, Odamıza üye firmalardan sözleşme yapmak isteyenlerin olabileceği, bu talebin yeterli sayıya ulaşması halinde tarifeler üzerinden indirimli olarak fiyat verebileceklerini ifade etmişlerdir. Bu kapsamda, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile sözleşme yapmak durumunda olan üyelerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmesi ve söz konusu toplu tarife indiriminden faydalanmak isteyen üyelerin bilgilerinin 13.12.2019 tarihine kadar (uzlastirmagtobb.org.tr) iletilmesi rica olunur.

EK'i görmek için tıklayınız.