İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 08.07.2019 tarih ve 34221550-020.04-7249 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Türkmenistan Milli Turizm Bölgesi Avaza'da 1. Hazar Ekonomi Forumu'nun 11- 12 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Söz konusu Forum kapsamında, 11 Ağustos 2019 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı himayelerinde, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası organizatörlüğünde "Yenilikçi Teknolojiler" adı altında uluslararası bir fuar da düzenlenecektir. Bu bağlamda "Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Fuarı" içerisinde Türk firmalarının katılım sağlayacağı ayrı bir Fuar alanı oluşturulacaktır.

"Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Fuarı", yüksek teknoloji sektörlerinde düzenlenecek olup, söz konusu Fuara, ülkemizden aşağıdaki sektörlerden firmalarımızın katılması beklenmektedir. Birliğimiz aracılığı ile fuara katılan firmalarımıza özel indirim uygulanacak olup, kiralanacak standın metrekare fiyatının 100 ABD dolarından fazla olmaması beklenmektedir.

İlgili Sektörler:
- Petrol ve doğal gaz
- LPG
- Bilgi teknolojileri
- Yazılım, Ulaştırma ve Haberleşme
- Savunma sanayi
- Otomotiv
- Hafif sanayi teknoloji şirketleri vb

Söz konusu Forum'un ve Fuarın içeriğine dair bilgilere https://cefavaza2019.gov.tm/ adresinden ulaşılabilir. Etkinliklere katılmayı düşünen firmalarımızın Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası (Kemal Amanov, Tel: +99312 398887,398898  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.; Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (Adem Kula, Tel: 0212 924 3973 Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) başvurması gerekmektedir.