Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin'den alınan yazıda 17.01.2005 tarih ve 2005/ 8391 sayılı Kararname eki Dahilde İşleme Rejimi Kararı'na geçici 16.madde eklenmiş olduğu ve söz konusu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenmiş ve ihracat taahhüt hesabı kapatılmış dahilde işleme izin belgesi/dahilde işleme izin  kapsamında ithal edilen eşyadan elde edildiği ihracat taahhüt hesabının kapatılmasını müteakip anlaşılan  ikincil işlem görmüş ürünün,ilgili firma tarafından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 (altı)ay içerisinde Müsteşarlığa başvurulması gerekmekte olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca 2010/1025 sayılı Karar'ın yürürlüğe girdiği 13/11/2010 tarihinden önce  taahhüt hesabı kapatılan dahilde işleme izni belgesi / dahilde işleme izni kapsamında ithal edilen eşyadan elde edilen fakat ,mezkur belge/ izin taahhüdünün kapatılmasından önce gümrüğe beyan edildiği sonradan anlaşılan ikincil işlem görmüş ürünlerin 13/11/2010 tarihli ve 2010/1025 sayılı Karar ile getirilen kolaylıklardan yararlanılarak ,süresi içerisinde ihracat taahhüdüne ilave edilmesi buna ilişkin gümrük işlemlerinin tamamlanması gerekmekte olduğu belirtilmektedir.

Odalar Birliği’nden aldığımız bir yazıda, Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Dr. Abdulaziz Al-Ohaly ile gerçekleştirilen ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde dile getirilen sonuçlar aşağıda bildirilmiştir:

• Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanlığı’nın http://www.mot.gov.sa/English">www.mot.gov.sa/English ve Suudi Demiryolu İdaresi’nin http://www.saudirailways.org">www.saudirailways.org web sitelerinden demiryolları ile ilgili ihale duyurularının takip edilebileceği,
• Şeffaflığa önem verdikleri,
• Kuzey-güney demiryolunun yapımı için devlet tarafından Saudi Railway Company (http://www.sar.com.sa">www.sar.com.sa) şirketinin kurulduğu, adı geçen şirket ile tecrübe aktarımı ve uzman değişimi gibi konularda da işbirliği yapılabileceği,
• Kuzey-güney demiryolunun ileride Ürdün ile bağlantısının sözkonusu olduğu,
• Bir başka projenin ise Irak ile bağlantı sağlamaya yönelik olduğu ve böylece ülkemiz ile demiryolu bağlantısının sağlanabileceği,
• Ancak, Hicaz demiryolu ile projenin şu anda gündemde olmadığı

belirtilmektedir.

Firmanıza ait 2010 yılı İthalat ve İhracat verilerini gösterir cetvellerin ve İletişim Bilgilerinin eksiksiz olarak tanzim edilerek en geç 10.01.2011 Pazartesi günü Mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Tabloların MS Excel dosyası olarak Disket veya CD ile elden yada yine MS Excel dosyası olarak elektronik posta adresine gönderilmesi gereklidir.

İletişim Bilgileri formunun yayınlarımızda kullanılacağı göz önüne alınarak aşağıdaki linkte yer alan formun  eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kuveyt ve Katar’a gerçekleştireceği resmi ziyaret ile eş zamanlı olarak, Türkiye’nin anılan ülkelerle ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ibracatçı fırmalarımızın dış pazar paylannda artış sağlanması amacıyla, Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımlan, Müsteşarlığımız koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UIB) Genel Sekreterliği tarafindan 9-12 Ocak 2011 tarihleri arasında Kuveyt ve Katar’a yönelik olarak bir Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı gerçekleştirilecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş firsatları sunan Kuveyt ve Katar’da, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkftnlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Heyete inşaat malzemeleri, gıda, otomotiv ve yan sanayi, kimyasaliar, mobilya, mücevherat, tekstil ve konfeksiyon, ev tekstili, ilaçlar ve tıbbi cihazlar, makine ve ekipmanları ile müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarkatılabilecektir.

Söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı kapsamında, Türkiye’den ve anılan ülkelerden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek İş Forurniarının yanı sıra, Türk ve Kuveytli/Katarlı girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, bahse konu Program, gerek anıları pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir firsat oluşturmaktadır.

Katılmak isteyen üyelerimizin 4 Ocak 2011 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan Uludağ Ihracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’ne başvurmaları gerekmektedir.

UİB Fuarlar ve Tanıtım Şubesi
Önder EVCI / Tel: 0224 -219 10 00 (dahili 1903) E-Mail: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Kuveyt pazarı hakkında detaylı bilgi için
Gülsevin ONUR / Kuveyt Ülke Masası Uzmanı (İGEME)
Tel; 312-41722 23/ 229 E-Mail: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Katar Pazarı hakıında detaylı bilgi için:
Ayper SÖNMEZ / Katar Ülke Masası Uzmanı (IGEME)
Tel: 312-417 22 23 / 330 E-Mail:mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.