usaflag

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu, mevcut "göçmen olmayan vize" başvuru formlarının yerine geçecek olan web tabanlı DS-160 online vize başvuru formu uygulamasına geçmiştir. Söz konusu form göçmen olmayan vize başvurularında daha önce kullanılan DS-156, DS-157, ve DS-150 elektronik vize başvuru formlarının yerini almıştır. Bu çerçevede Ülkemizdeki ABD Temsilciliklerine yapılacak tüm göçmen olmayan vize müracaatları bundan sonra internet üzerinden DS-160 formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

DS-160 online başvuru formu: http://turkey.usembassy.gov. adresinde mevcuttur.

kazakistan_bayragi

13-15 Nisan 2010 tarihleri arasında, Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ile, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan başkanlığında, Kazakistan'a yönelik olarak bir "Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti" programı gerçekleştirilecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Kazakistan'da, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik Heyetine elektrik-elektronik sanayi ürünleri, mücevher ve değerli taşlar, otomotiv ve yan sanayi, makine ve aksamları, tıbbi araç ve gereçler, kimyevi ürünler, hazır giyim ve ev tekstili, mobilya ve aksesuarları, kağıt ve kağıt ürünleri ve inşaat malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız ile müteaahhitlik ve müşavirlik firmalarımız katılabileceklerdir.

Söz konusu heyete katılmak isteyen firmalarımız için son başvuru tarihi 5 Nisan 2010 Pazartesi mesai bitimine kadar olup, katılımla ilgili gerekli başvuru ve bilgiyi aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak erişebilirler.

Bilgi için:
Selçuk Bağdatlı Tel: 0 212 454 09 79   Abdullah Keskin Tel: 0 212 454 09 70

jordan

Üyelerimizin Arap Ülkelerine yapılan ihracatlarda kullandıkları belgelerin (Fatura, Menşei, Packing List, Sertifikalar Vs.) konsolosluk tasdikleri konusunda Ürdün İzmir Konsolosluğu yetkili konsolosluktur.

Ankara ve İstanbul konsoloslukları sadece elden götürülen evrak tasdikleri yaparken, İzmir Konsolosluğu Kargo ile Evrak Tasdiki yapmaktadır.

Bilgi için:
Ürdün Konsolosluğu - İzmir
Tel: 0 232 482 24 45
Faks: 0 232 482 24 17
Adres: Şair Eşref Bulvarı No:22 Karaahmetoğlu İşhanı K:8 D:807 Çankaya - İZMİR

ticaretheyeti

27-28 Nisan 2010 tarihleri arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği ile, Doğu Anadolu İhracatçıları Birliği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterlikleri tarafından Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan başkanlığındaki ticaret heyeti, Irak-Erbil'e bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Girişimciler için iş fırsatları sunan Irak-Erbil'de pazar payımızın artırılması ve bölgeye olan ihracatımız açısından yeni imkanların değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek ziyarete; gıda ürünleri, mobilya ve aksesuarları, elektrik ve elektronik sanayi ürünleri, otomotiv ve yan sanayi, makina ve aksamları, tıbbi araç gereçler, ilaçlar, kimyevi ürünler, hazır giyim ve ev tekstili, kağıt ve kağıt ürünleri, inşaat malzemeleri ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren, uluslararası standartlara uygun ürün imalat ve ihracatı yapan firmalarımız katılabileceklerdir.

Ticaret heyeti programı kapsamında Erbil'de, iki ülke üst düzey yetkililerinin de katılacağı bir iş Forumu düzenlenecek; bunun yanı sıra Türk ve Iraklı girişimciler arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir.

Bilgi ve Başvuru için lütfen http://www.daib.org.tr/yeni/haberler.php?id=172 tıklayınız.