basra

22 Mayıs 2009 tarihinde faaliyete başlayan Basra Başkonsolosluğu'nda görev yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) temsilcisi Murat Karapınar'ın katılımıyla, 15 Temmuz 2009 tarihinde 15.00 - 17.00 saatleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (Ankara), Basra bölgesindeki ihracat potansiyeli ve iş imkanları hakkında firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya katılmak isteyen firma yetkililerinin isimlerinin en geç 14 Temmuz 2009 mesai bitimine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 0312 417 89 11 nolu faksına veya mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresine bildirilmesi gerekmektedir.

kosova

Kosova Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Ahmet Shala'nın Türkiye'yi ziyareti vesilesi ile DEİK/Türk-Kosova İş Konseyi tarafından TOBB Plaza'da 30 Mart 2010 tarihinde Türk-Kosova İş Forumu düzenlenecektir.

Anılan toplantıya katılmak isteyen Üyelerimizin en geç 25 Mart 2010 tarihine kadar DEİK'e başvurmaları gerekmektedir.

Bilgi ve Başvuru için:
Leyla Gürbüz
Tel: 0 212 339 50 20 Faks: 0 212 339 50 65

articles

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi iş dünyasına vermiş olduğu hizmetleri zenginleştirmek amacıyla web ortamında yeni bir projeyi hayata geçirmiştir. Söz konusu proje, ihracatçı firmaların karşılıklı etkileşimini güçlendirmeyi amaçlayan "İGEME İhracat Günlüğü", http://blog.igeme.gov.tr adresi üzerinden yayına başlamıştır.

Günlük üzerinde, ihracatçı firmaları ve yurtdışında bulunan işadamlarımızı bilgilendirmek amacıyla Ticaret Müşavirlikleri ve İGEME tarafından hazırlanan ihracatla ilgili güncel gelişmeler, güncel pazar bilgileri gibi firmalarımızın ihtiyaçlarına hızlı ve etkin cevap verecek hususlar yer alacaktır. Ayrıca RSS sistemine abone olan firmalar, yeni giriş yapılan bilgileri anlık olarak takip edebileceklerdir.

turk_makedon_bayrak

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Makedonya Başbakanı Sayın Nikola Gruevski'nin katılımları öngörülen, Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, TOBB-DEİK ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda ve Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti işbirliğiyle, 5 Aralık 2009 Cumartesi günü İstanbul Dedeman Oteli'nde, Türk-Makedon İş Forumu gerçekleştirilecektir.

Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın 25-28 Mayıs 2009 tarihlerinde DTM-TOBB-DEİK işbirliğinde, Ohri'de 80 kadar Türk işadamı ile gerçekleştirdiği temasların devamı niteliğinde, Makedonya ile ekonomik işbirliği imkanlarının, Makedonya hükümetini temsilen üst düzey katılım ile ele alınacağı bir toplantı hedeflenmektedir. Makedon işadamlarının yanısıra Makedonya Cumhuriyeti Başbakan Yardımcıları, Devlet Bakanı, Ulaştırma ve İletişim Bakanı, Makedonya Yabancı Yatırım Ajansı Başkanı'nın ikili görüşmeler yapacağı iletilmektedir.

Forumu katılmak isteyen üyelerimizin, katılım teyitlerini ekte yer alan başvuru formunu eksiksiz doldururak, katılım ücretlerini ödendiğini gösteren, katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 4 Aralık 2009 tarihine kadar DEİK'e (Aslı Cora, Faks: 0212 270 30 92) iletilmesi gerekmektedir.

http://www.itso.org.tr/duyurular/makedonforumu.pdf Katılım Formu ve Forum Programını indirmek için lüften tıklayınız.