İlçemizin 2018 Yılı Dış Ticaret İstatistikleri açıklanmış olup, baskı öncesi firmalarımızın ihracat ve ithalat verilerini kontrol etmeleri ve varsa hatalı kayıtları Odamız Dış Ticaret Servisine bildirmeleri gerekmektedir.

2018 Dış Ticaret İstatistikleri Basın Özeti ve Firma Sıramalasını bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Dış Ticaret Servisi iletişim:
0 224 714 82 60 - Dahili: 153

İnegöl’ümüzün 2018 yılı Dış Ticaretine ait Ekonomik ve İstatistik verilerinin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere; firmanıza ait 2018 yılı İthalat, İhracat verilerini gösterir istatistiklerin ve iletişim bilgilerinin eksiksiz olarak tanzim edilip, en geç 18.01.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar e-posta ile Odamıza gönderilmesi gerekmektedir.

Konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica eder, bu vesile ile 2019 yılının hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Tabloların MS Excel dosyası olarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. elektronik posta adresine gönderilmesi gereklidir.
  • İletişim Bilgileri Formunun yayınlarımızda kullanılacağı göz önüne alınarak eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.
  • 2018 yılı İthalat ve İhracat Veri Tabloları ile Firma İletişim Bilgileri Formlarına http://www.inegoltso.org.tr/belgeler/dtiform.xls internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Dolaşım belgerinin elektronik sisteme geçişi ile ilgili TOBB den gelen yazıda özetle ; 01.01.2019 tarihinden itibaren A.TR, EUR-1, EUR-MED ve D-8 Menşe İspat Belgesi,Menşe İspat Belgesi (İran) , Menşe Belgesi (Malezya) belgeleri sadece https://medos.tobb.org.tr/ üzerinden elektronik olarak onaylanabileceği,

Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Belgesi (Form-A) belgelerinin her iki usuldede (hem manuel hem de elektronik olarak) onayı yapılmaya devam edeceği,

ETGB,Tır Karnesi ve NCST beyannameleri kapsamında düzenlenen A.TR, EUR-1, EUR-MED ve D-8 Menşe İspat Belgesi,Menşe İspat Belgesi (İran) , Menşe Belgesi (Malezya) belgeleri her iki usulde de (hem manuel hem elektronik) düzenlenmesine devam edileceği belirtilmiştir.

İlgili yazıyı indirmek için tıklayınız.

İlgi: TOBB'nin 26.12.2018 tarihli ve 19425 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda; ihracatçı firmaların yıl sonu taahhüt kapatma noktasında yaşadıkları yoğunluk göz önünde bulundurulduğunda, özellikle Aralık ayı içerisinde hafta sonları da dahil olmak üzere, mesai saatleri dışında işlem yapmak isteyen yükümlülerin fazla mesai taleplerinin karşılanması hususunda, tüm Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerinin Ticaret Bakanlığı’nın 14.12.2018 tarihli yazısı ile talimatlandırıldığı kaydedilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası