Avrupa Birliğinin, "İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME)" kapsamında, "Avrupa Girişimcilik Yetkinlik Çerçevesinin (EntreComp) Uygulamasına Destek" konulu proje teklif çağrısı yayınlanmış olup, söz konusu proje çağrısının amacı, eğitim ve öğretim sağlayıcıları, işletmeler ve diğer paydaşlar arasında işbirlikleri kurmak ve ortak çalışmalar yürütmek amacıyla kilit paydaşları (AB, ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde) bir araya getirmektir.

Son başvuru tarihi 22 Ağustos 2019 olan proje teklif çağrısına, Avrupa Komisyonunun (https://ec.europa.eu/easme/en/cosme/cos-entrecomp-2018-3-01-support-implementation-entrepreneurship-competence-framework) internet sayfasından ulaşılabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme idaresi Başkanlığı (KOSGEB), programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiştir. Cosme Programı Teklif Çağrısı Bilgi Notu ekte yer almaktadır.

İlgili paydaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: Cosme Programı Teklif Çağrısı Bilgi Notu

Değerli Üyemiz,

Odamız ve Bursa Teknik Teknik Üniversitesi ortaklığında İnegöl'de, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın desteği ile Mobilya Test ve Malzeme Kütüphanesi Merkezi (MOBTEM) kurulması planlanmaktadır.

Kurulması planlanan söz konusu merkez için BEBKA'nın mali desteği ile Odamız ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından fizibilite projesi yürütülmektedir. İnegöl başta olmak üzere Türkiye Mobilya Sektörüne hizmet vermek amacıyla kurulması öngörülen “Akredite Test Laboratuvarı ve Malzeme Kütüphanesi”nin ürün ve hizmetlerinin sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurgulanmasının öneminden hareketle aşağıda yer alan anketin siz değerli üyemiz tarafından doldurulmasından büyük memnuniyet duyarız.

Ankete Erişmek İçin Tıklayınız.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Prof. Dr. Hasan AYYILDIZ danışmanlığında “İlişkisel Pazarlama Faaliyetlerinin İnovasyon Stratejilerine Etkisinde Kurumsal Sürdürülebilirliğin Aracı Rolü” konusunda yapılmakta olan doktora çalışması kapsamında kullanılmak ve şirketlerin ilişkisel pazarlama etkinliklerinin inovasyon stratejilerine olan etkisinde kurumsal sürdürülebilirliğin rolünün bilimsel olarak ortaya konulması amacıyla bir anket çalışması yapılmaktadır.

Söz konusu anketin mobilya sektöründe faaliyet gösteren siz değerli üyelerimiz tarafından doldurulması ve aşağıda verilen e-posta adresine gönderilmesi önem arz etmektedir.

Ankete erişmek için tıklayınız.

Anketi Göndermek İçin:
Öğr. Gör. Eda Dişli BAYRAKTAR

İlgi: TOBB'nin 19.02.2019 tarih ve 1882 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda; Peru Özel Yatırım Teşvik Ajansı'ndan (PROINVERSION) alınan bir yazıya atfen, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ulaşım Altyapısı alanında Ortak Finansmanlı Özel Girişim projelerinin açıklandığı bildirilmektedir.

Teklif tarihlerinin 1 Nisan 2019-15 Mayıs 2019 olarak belirlendiği söz konusu projeler aşağıda belirtilmekte olup, yeni yatınm fırsatlanyla ilgilenen firmaları= bahsi geçen projelere ilişkin detaylı bilgilere TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Olke Duyurulan/Peru bölümünden ulaşabilmektedir.