Türkiye ve İskandinav ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki işbirliğinin artırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Programı Proje Teklif Çağrısı açılmıştır. Eurostars kapsamında, herhangi bir teknoloji alanı ve sektör ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ'lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ'nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ilgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından oluşturulan Linkedln web sayfasına (https://www.linkedin.com/groups/8789769/)kayıt olunması gerekmektedir.

Çağrı için son başvuru tarihi 3 Eylül 2020'dir. Başvurular Eurostars websitesinden (https://www.eurostars-eureka.eu) alınacaktır. TÜBİTAK, programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiş olup detaylı bilgi için kurumun Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı ile (Eurostars Ulusal Proje Koordinatörü Elif Doğan Arslan, Tel: 0312 298 1416 elektronik posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir., www.ufuk2020.org.tr) irtibat kurulması gerekmektedir.

İlgi: TOBB'nin 10.07.2020 tarihli ve 5980 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Ticaret Bakanlığı'ndan alınan ve ekte bir örneği yer alan, Lima Ticaret Müşavirliği'nin yaptığı bilgilendirme doğrultusunda yeni tip Koronavirüs ile bağlantılı ürünlere yönelik ihale duyurularının firmaları tarafından aşağıda bildirilen erişim adresinde yer alan kayıt formunun doldurularak görüntülenebileceği ifade edilmiştir. Yazıda devamla, "RUC" (vergi numarası) bölümünün doldurulmasına gerek bulunmadığı vurgulanmaktadır.

İlgili üyelerimize duyurulur.

EK: Bakanlık Yazısı

Ülkemizin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında KOBİ'lerin payını ve etkinliğini artırmak amacıyla kurulan KOSGEB'in, KOBİ'lere yönelik destek ve hibeleri hakkında 16 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 16:00'da internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin program ekte yer almaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu ile KOSGEB Başkanı Sn. Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'un katılımı ile gerçekleştirilecek olan seminerde KOSGEB KOBİ destek ve hibeleri anlatılacak olup, seminer sonunda KOBİ'lerin konu hakkında soruları cevaplandırılacaktır. Tüm üyelerimize katılım ücretsizdir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Seminer Linki: http://webinar.tobb.org.tr

EK: Seminer Programı

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM), şirketlerin yurtdışı pazarlara girişte faydalanabilecekleri, ihracatın gelişmesine olanak sağlamak amacıyla mağaza/ofis/depo/showroom birimlerini bulunduran, şirketlere hukuki ve mali danışmanlık ile dağıtım ağlarının güçlendirilmesine yönelik hizmetlerin sunulduğu merkezlerdir.

Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığı'nca belirlenen hedef ülkelerde TTM'ler kurulması planlanmaktadır. Bu çerçevede ilk durak Amerika Birleşik Devletleri'nin Şikago şehri olmuştur.

Kuruluş çalışmaları tamamlanan TOBB TTM Şikago, dünyanın üçüncü en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı O'hare Havalimanı yakınında konumlandırılmış, 8.100 m2'si depo alanı ve 1.160 m2'si ofis alanı olmak üzere toplam 10.300 m2kapalı alan ile Şikago'da Türk şirketlere hizmet verecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle 2010/6 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyetlerini sürdürmekte olan TOBB TTM Şikago, kullanıcı şirketlere ABD'de özel olarak seçilmiş pazar segmentlerinde katma değerli hizmetler sunan ve sistemin tüm bileşenlerinin tek çatı altında toplandığı bir platform özelliği taşımaktadır. Profesyonel ekibiyle piyasadaki rakiplerine göre birçok konuda daha teknik, belirgin avantaj ve iyileştirmeler içeren olanakları bir arada sunmaktadır.

TOBB TTM Şikago, öncelikli olarak makine ve teçhizat, elektrikli makina, otomotiv yan sanayi, mobilya ürünleri, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, mermer, çimento ve diğer taşlar, tekstil ve hazır giyim, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksam ve parçaları , alüminyum ve alüminyumdan eşyalar sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

TOBB Ticaret Merkezleri ile ilgili olarak tanıtım sunumu hazırlanmış ve aşağıda sunulmuştur. İlerleyen dönemde ilgi duyan üyelerimizin katılımıyla detaylı bir webinar tanıtım toplantısı yapılması planlanmaktadır.

ABD pazarına ilgi duyan üyelerimizin aşağıda yer alan bilgi formunu doldurmaları gerekmektedir.

Bilgi Formu için tıklayınız.

Tanıtım Dokümanını görmek için tıklayınız.