İlgi: TOBB'nin 19.02.2019 tarih ve 1882 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda; Peru Özel Yatırım Teşvik Ajansı'ndan (PROINVERSION) alınan bir yazıya atfen, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Ulaşım Altyapısı alanında Ortak Finansmanlı Özel Girişim projelerinin açıklandığı bildirilmektedir.

Teklif tarihlerinin 1 Nisan 2019-15 Mayıs 2019 olarak belirlendiği söz konusu projeler aşağıda belirtilmekte olup, yeni yatınm fırsatlanyla ilgilenen firmaları= bahsi geçen projelere ilişkin detaylı bilgilere TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Olke Duyurulan/Peru bölümünden ulaşabilmektedir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına, C2, C3, K1, K3, L1, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, belirtilen Yönetmelikle öngörülen ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafın oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), faaliyetlerine ilişkin elektronik olarak bilgi göndermeleri,/iletmeleri konusunda zorunluluklar bulunmakta olup, anılan zorunluluk 31.12.2019 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Yetki belgesi sahipleri, sayısal  takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için sayısal takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemekte ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermeleri zorunlu tutulmakta olup, söz konusu zorunluluk 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır.

U-ETDS ve sayısal takografa ilişkin sistemlerin ilgili firmalara izah edilmesi ve bu sistemlere nasıl veri gönderileceğinin görsel olarak gösterilmesi suretiyle bilgi verilmesi ve yükümlülüklerinin hatırlatılmasını teminen; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  koordinasyonunda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 6 Nisan 2019 Cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Binasında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya ilgili tüm üyelerimiz davetli olup, katılım teyitlerinin 5 Nisan 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar BTSO Dış Ticaret Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekmektedir.

PROGRAM:

6 Nisan 2019, Cumartesi
Yer: Bursa Ticaret ve Sanayi Odası

09.45-10.00        Kayıt
10.00-10.15        Açılış Konuşmaları
10.15-11.45        Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve İlgili Mevzuat (UETDS Sistemi Tanıtımı)
11.45-12.00        Kahve Molası
12.00-13.30        Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve İlgili Mevzuat (Sayısal Takograf Sistemi Tanıtımı)
13.30-14.00        Soru-Cevap
14.00                  Kapanış

Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin:
BTSO Dış Ticaret Müdürlüğü
Tel: 0224 275 1640

İlgi: TOBB'nin 15.03.2019 tarihli ve 2795 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu tarafından Birliğimize (TOBB) iletilen 15.03.2019 tarihli elektronik postasına atfen; 20-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Toronto'da 25 bin kişinin, 120 ülkeden 1000'i aşkın startup şirketinin ve yatırımcıların katılımıyla "Collusion" isimli yüksek teknoloji konferansının düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda, Avrupa'da "Web Summit", Kuzey Amerika'da ise "Collusion" ismiyle düzenlenen etkinliklerin dünyadaki en önemli yüksek teknoloji konferanslarından birini teşkil ettiği belirtilmekte olup, bahsi geçen konferansın daha önce ABD'de yapılmış olduğu, bu defa Toronto'nun üç yıl süreyle konferansa ev sahipliği yapmasının kararlaştırıldığı ifade edilmektedir.

Ayrıca, konferansın düzenleyicisi ve ev sahibi olan Toronto Belediyesi'nin, 5 Nisan 2019 tarihine kadar katılım bilgilerini iletecek ülke heyetlerine ücretsiz 50 giriş kartı tahsis edeceğini, çok az yer kalmakla birlikte müsait stand alanlarının bulunduğunu, ülkemizin bahsi geçen etkinliğe katılımına önem verdiklerini ifade ettiği bildirilmektedir.

Söz konusu konferansa ilişkin detaylı bilgilere Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler" başlığı altından ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

İstihdam Seferberliği 2019; Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TOBB koordinesinde başlatılmıştır.

İstihdam seferberliği 2019 kapsamında yeni istihdam teşvikleri ile İŞKUR tarafından uygulanan aktif işgücü programlarından üyelerimizin daha fazla yararlanması büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda, yeni istihdam teşvikleri ile İŞKUR tarafından uygulanan aktif işgücü programları ile ilgili bilgilendirme broşürleri aşağıda yer almaktadır.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: