Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 8. Başvuru Çağrı İlanı'na çıkmış bulunmaktadır.

8. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbirinden makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımlarına ilişkin başvurular kabul edilecektir.

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirinde toplam destek bütçesi 50.000.000 Avro'dur. Yatırımcılara sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu'dur. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmakta olup program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

Söz konusu tedbir kapsamında desteklenecek sektörler:

• 103-1 Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • 103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • 103-3 Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • 103-4 Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • 103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

8. Başvuru Çağrı İlanı'na başvurular 02.01.2020 tarihi saat 09:00'dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanmıştır. Online Proje Başvuru Sistemi 28.01.2020 tarihi saat 21:00'de kapatılacaktır. Başvuruların TKDK İl Koordinatörlüklerine son teslim tarihi 31.01.2020, saat 18:00'dir.

Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu resmi internet sayfası www.tkdk.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Almanya’dan bir firma için Türkiye Distribütörü aranmaktadır. Söz konusu talepler özellikle yüz, çene ve kafatası için yapılan implantlar ile ilgilenen üyelerimizin Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

3di GmbH, 2000'den beri medikal teknoloji sektöründe başarıyla kurulmuş olan Jena merkezli bir medikal teknoloji şirketidir. 3di GmbH, ihtiyaç duyulan tüm implantları kişiye özel olarak baştan yaratır. Özellikle yüz, çene ve kafatası için yapılan bu implantların hastanın anatomisine uygun, simetrik ve orijinale en yakın şekilde olması çok önemlidir. Araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim, pazarlama ve satış alanlarında kalifiye çalışanlar tam olarak hastaya özel uyarlanmış implantın teslimine kadar hızlı bir yol için sağlam bir temel oluşturur.

Söz konusu şirketin uluslararası satış ve pazarlama yetkilisi 10-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye’de toplantılar gerçekleştirecektir. İlgilenen üyelerimizin Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçmesi beklenmektedir.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası:
Derya ARAÇ - Kıdemli Proje Yöneticisi | Pazar Araştırmaları
Adres:
Yeniköy Tarabya Caddesi No:88 34457 Tarabya/İstanbul
Tel: +90 (212) 363 05 00
Faks: +90 (212) 363 05 60
Web: www.dtr-ihk.de

Şirket broşürü için tıklayınız.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin uluslararası pazara açılmalarına ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sağlanması amacı ile KOSGEB'in Yurtdışı Destek Programı yürürlüğe girdi ve başvurular KOSGEB tarafından alınmaya başlandı.

PROGRAMIN AMACI

• KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek,
  • KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak,
  • KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek,
  • İhracata başlayan KOBİ sayısını arttırmak,
  • E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmak.

DESTEK UNSURLARI VE DESTEKLENECEK PROJE GİDERLERİ

• Proje bazlı bu destek programının süresi; en az 6 (altı) ay en fazla 24 (yirmi dört) ay olarak belirlendi.
  • Toplam destek miktarı 300.000 (üç yüz bin) TL.
  • Destek oranı, personel gideri hariç olmak üzere %70 (yetmiş) geri ödemesiz, %30 (otuz) geri ödemeli olarak uygulanıyor.
  • İşletmeler bu destekten sadece 1 (bir) kez faydalanabiliyorlar.
  • Desteklenecek proje giderleri ve üst limitleri aşağıdaki Tablo 1’de yer alıyor.

Tablo 1. Gider Adı ve Destek Üst Limitleri Tablosu

Gider Adı Destek Üst Limiti (TL)
Personel Gideri 100.000
Yazılım ve Donanım Giderleri 100.000
Tanıtım Giderleri 100.000
Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderleri 150.000
Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri 100.000
Hizmet Alım Giderleri 100.000

Destek Programı hakkında detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

İlgi: TOBB'nin 20.08.2019 tarihli ve 8474 sayılı yazısı.

Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında işletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) anlaşması 16 Ekim 2014 tarihinde imzalanmış olup, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı COSME Programına ilişkin ulusal koordinatör olarak yetkilendirilmiştir.

COSME Programı kapsamında, "Çok Uluslu İşbirliği ve Bilgi Transferi ile Sürdürülebilir Turizm Gelişimini ve Turizm Sektöründeki KOBİ'lerin Kapasitesini Artırma- Boosting Sustainable Tourism Development and Capacity of Tourism SMEs through Transnational Cooperation and Knowledge Transfer" proje teklifi çağrısı yayımlanmış olup, söz konusu çağrıya ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.

İlgili paydaşlarımıza önemle duyurulur.

EK: COSME Teklif Çağrısı