İnegöl’den Afet Bölgelerine Yardım Eli

İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan mobilyalardan oluşan ilk tır, Antalya’daki afetzedelere ulaştırılmak üzere gönderildi.

Geçtiğimiz aylarda ülke genelinde yaşanan afetler sonrası bölgelere yardım için kolları sıvayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, AFAD, MÜSİAD İnegöl, İnegöl Mobilyacılar Odası, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, İnegöl Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği ve İnegöl Şoförler Odası işbirliğinde yardım toplamaya devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan mobilyalardan oluşan ilk tır, İTSO bahçesinde gerçekleştirilen törenle bölgedeki afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Törene Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl Ertuğrulgazi Mobilyacıları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar ve MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel de katılım gösterdi.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Tören esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, afet bölgesine gönderilen yardımların devam edeceğini belirterek; “Yangın ve sel bölgelerimizde bulunan vatandaşlarımızın mobilya ihtiyacının İnegöl tarafından karşılanacağını daha önce şehrimize duyurmuştuk. Bugün ilk tırımızı Antalya bölgesine gönderiyoruz. Yapılan incelemelerden sonra özellikle masa ve sandalye ihtiyacı oluştuğu bilgisine ulaştık. Bu ihtiyacın karşılanmasında ciddi destek veren LETA Sandalye firmasına teşekkür ediyorum. Başta AFAD olmak üzere Kaymakamlık koordinesinde belirtmiş olduğumuz yardımları yardım bölgesine göndermeye başladık. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Kampanyamıza destek veren tüm firmalarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte de İnegöl Mobilyası olarak afet bölgelerine olan yardımlarımızı sürdüreceğiz. Yardımların ulaştırılmasının üstelen Kösenler Lojistik firmasına da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İnegöllü hayırseverlere teşekkür eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün yardım tırımızı göndermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bundan sonra da yaraları sarma çalışmalarımız devam ediyor. İnegöl’de bulunan STK’larımızın desteği ile bölgede ihtiyaç olan mobilya ve sandalye ihtiyaçlarını yardımseverlerin katlıları ile bölgeye göndermiş olacağız. Hayırsever firmalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin” şeklinde konuştu.

İNEGÖL, FARKINI ORTAYA KOYDU

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ise, İnegöl’ün üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek; “İnegöl farkını ortaya koydu. İnegöl’ün dinamikleri bir araya gelerek yangın bölgesinde ihtiyaç duyulan mobilya ihtiyacının İnegöl tarafından karşılanacağı sözünü vermişlerdi. Şimdi bu yardımları talep edilen bölgeye peyderpey göndermeye başladık. Esas hayır sahibi olan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. İnegöl üzerine düşen sorumluluğu her zaman yerine getirmiştir. Bölgede yapılan çalışmalar sonucu ne kadar büyük bir afet olduğu ortaya çıkmıştı. Devletimiz her zaman milletimizin emrindedir. Yaralarımızı elbet saracağız, biz güçlü bir devlet, büyük bir milletiz” ifadelerini kullandı.

Hazırlanan yardım tırı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından afetzedelere ulaştırılmak üzere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na gönderildi.

Yayınlanma Tarihi: 10-09-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.