İnegöl’ün Ekonomik Sorunları Bakan Muş’a İletildi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclisinde istişare edilen İnegöl’ün ekonomik sorunları Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a aktarıldı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı Meclis Toplantısında ele alınan İnegöl’ün ekonomik sorunları Ankara’ya taşındı. Yapılan istişareler neticesinde dosya haline getirilen sorunlar AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel tarafından Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a iletildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Kısa süre önce gerçekleştirmiş olduğumuz İTSO Meclis Toplantımızda İnegöl’ümüzde gördüğümüz ekonomik sorunları masaya yatırarak istişarelerde bulunmuştuk. AK Parti Bursa Milletvekilimizin Sayın Vildan Yılmaz Gürel’in de ziyaret ederek sorunların çözümü noktasında fikir alışverişlerinde bulunduğu toplantımızda şehrin ekonomik hareketliliğine olumsuz etki eden bazı başlıklar ön plana çıktı. Başta mobilya hammaddesi olmak üzere hammadde fiyatlarında yaşanan haksız fiyat artışları, açık ihracat hesaplarının kapatılamamasından dolayı ihracatçıların karşı karşıya kaldıkları para cezaları, ihracatçıların KDV iadelerinde yaşadıkları sorunlar ile yurtdışı fuar ve ticari iş gezileri sonrası destek uygulamalarında yaşanan sorunlar gibi konuları içeren dosyamız AK Parti Bursa Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel tarafından Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a iletildi ve istişare edilerek çözümleri noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Sayın Bakanımız Mehmet Muş Bey, sorunların çözüme kavuşması adına gerçekleştirilecek çalışmaların ivedilikle başlatılacağını ilettiler. Sorunlarımızı Ankara nezdinde dile getirilerek çözüm noktasında çalışma sergileyen AK Parti Bursa Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel’e ve şehrimiz sorunlarına gösterdikleri ilgilerinden dolayı Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a teşekkür ederiz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 06-09-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.