Mobilya Tematik Lise’de Kontenjan Doluyor

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mesleki Eğitim İşbirliği kapsamında desteklenen Tematik Lise’de kayıtların devam ettiğini ve sınırlı sayıda kontenjan kaldığını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 2020 yılında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile işbirliğine giren Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Lise)’nde yeni dönem öğrenci kayıtlar devam ediyor. İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, öğrencilere staj ve iş garantisi bulunan Tematik Lise’de kısıtlı kontenjan kaldığını belirterek velilere ve öğrencilere çağrıda bulundu.

ÖĞRENCİLERE BÜYÜK AVANTAJLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2020 yılında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye’deki Oda ve Borsalarımız kendi bölgelerindeki meslek liseleriyle birlikte bu protokole dâhil oldular. Biz de İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak protokol gereğince İnegöl’de Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Lise) ile işbirliği içerisine girerek çalışmalarımızı gerçekleştirmeye başladık. Tematik Lisemizde öğrencilerimize eğitimleri esnasında burs imkanı, staj ve iş garantisi de sunulmaktadır. Bu noktada özellikle velilerimize çağrıda bulunmak istiyorum, öğrencilerin hem eğitimleri esnasında desteklendiği hem de gelecekte mesleki kaygı ve iş bulma korkusu yaşamamaları adına büyük avantajların sunulduğu lisemize yönelerek bu fırsatları değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Mobilya alanında Mobilya Üretimi, Mobilya Teknik Ressamlığı ile Mobilya İskelet ve Döşeme dallarının yer aldığı okulumuzda kayıtlar devam ederken kısıtlı bir kontenjan kalmış bulunmakta. Okula kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize ellerini çabuk tutmaları tavsiyesinde bulunuyor, yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 02-09-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.