İTSO’dan Yangın Bölgelerine 100 Bin TL Yardım

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının neden olduğu doğal ve ekonomik tahribatın giderilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına 100 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Temmuz ayında ülkemizin çeşitli bölgelerinde başlayan orman yangınlarının söndürülmesi için topyekûn bir mücadele başlatılmıştı. Yaşanan orman yangınları bazı bölgelerimizde yaşam alanlarına sıçramış ve birçok vatandaşımızın ev ve işyerlerini kaybetmelerine sebep olmuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yaşanan felaketlerin yaralarının sarılması ve zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla tüm Oda ve Borsalar ile üyelerine destek çağrısında bulunarak ülke genelinde yardım kampanyası başlattı.

100 BİN TL DESTEK

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen olağanüstü Meclis toplantısı ile İTSO tarafından yardım kampanyasına destek olunması gündeme alınarak değerlendirildi. Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Ülke olarak orman yangınları ile mücadele ediyor ve zor günler geçiriyoruz. Devletimiz tüm imkânları ile yangınları söndürmek için mücadele ediyor, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız da bu mücadeleye destek veriyor. Biz de günbegün gelişmeleri takip ediyor, ülke olarak yaşadığımız zararlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Millet olarak duyduğumuz bu hassasiyetle, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu günlerde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim de üzerimize düşen, yangınların yaralarının sarılmasına destek olmaktır. Odamız Meclisinin de onayı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından başlatılan bu yardım kampanyasına 100 bin TL nakdi yardımda bulunuyoruz” dedi.

“TÜM ÜYELERİMİZİ KAMPANYAYA DAVET EDİYORUZ”

İTSO olarak bu yardım kampanyasını önemsediklerine vurgu yapan Uğurdağ, “Ülke olarak yaşadığımız bu zor günlerde millet olarak kenetlenmemiz çok önemli. Yangın, sel, deprem gibi doğal afetler her an hepimizin başına gelebilir. Bu duyarlılıkla tüm üyelerimizi yardım kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Yangından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum. Allah milletimize, devletimize bir daha bu tür felaketler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 11-08-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.