İTSO’dan Ev İnegöl Mobilya AVM’ye Ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, İnegöl’de yeni hizmete geçen Ev İnegöl Mobilya AVM’yi ziyaret ettiler.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ev İnegöl Mobilya AVM’yi ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette firmaları gezen Başkan Uğurdağ, incelemelerde bulunarak istişareler gerçekleştirdi.

İNEGÖL’ÜN YENİ ÇEKİM MERKEZLERİNDEN

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Mobilyanın başkenti olan ilçemizin gelişimi adına her geçen gün yeni bir hizmete şahit olmaktayız. Bugün de kısa süre önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Ev İnegöl Mobilya AVM’yi ziyaret ederek mağazalarımızı inceledik ve firma sahiplerimizle istişarelerde bulunduk. 124 bin metrekare kapalı alana sahip olan Ev İnegöl Mobilya AVM’nin 67 bin metrekarede show room alanı bulunuyor ve bu alanda toplan 116 üretici firmamızın mağazası yer alıyor. Firmalarımızın tamamının üretici firmalar olması Ev İnegöl Mobilya AVM’ye ayrı bir hava katmış durumda. Bu firmalarımız ihracat ve toptan satış hedefi doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Ev İnegöl Mobilya AVM’nin, her geçen gün sayısı ve hacmi artan İnegöl mobilya sanayiinin teşhir alanındaki ihtiyacına karşılık vereceği düşüncesindeyiz. Şehrimiz her zaman bu tarz yatırımlara ihtiyaç duymaktadır. İnegöl’ün yeni çekim merkezlerinden bir tanesi olacağını düşünüyoruz. Ev İnegöl Mobilya AVM’nin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm firmalarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 07-06-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.