Mesleki Uzmanlık Eğitimleri Başlıyor

TOBB, TOBB ETÜ SEM ve sahibinden.com işbirliği ile Emlak Danışmanlığı (Taşınmaz Ticareti) ve Araç Ticareti (İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti) yapan profesyonellerin uzmanlaşması ve yeni girişimcilerin yetişmesi için düzenlenen eğitim programları başlıyor.

Emlak Danışmanlığı ve Araç Ticareti yapan profesyoneller ile bu sektörlere adım atmak isteyen girişimcilere, yönetmeliğe uygun şekilde belgelerini alabilmeleri için ihtiyaç duyacakları mesleki eğitimler ücretsiz olarak sunulacaktır. Eğitimleri başarı ile tamamlayan katılımcılara TOBB ETÜ SEM tarafından başarı sertifikası verilecektir. Sertifikalar kayıtlı e-posta adresine iletilecek ve aynı zamanda E-Devlet üzerinden de görüntülenebilecektir.

Taşınmaz Ticareti Mesleki Uzmanlık Eğitimi’ni başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılar Yetki Belgesi alabilmek için gerekli olan üniversite onaylı 100 saatlik eğitim şartını sağlamış olacaktır.

Emlak Danışmanlığı ve Araç Ticareti sektörlerinde faaliyet gösteren veya faaliyet göstermek isteyen herkes, sahibinden.com’a veya TOBB’a bağlı oda veya borsalardan herhangi birine üyelik şartı bulunmaksızın eğitimlere katılabilir. Program sürelerini incelemek için kayıt olarak Sahibinden Akademi’yi ziyaret edebilirsiniz.

Eğitimler, Sahibinden Akademi üzerinden çevrim içi seminerler şeklinde verilecektir. Kayıt formunu doldurarak, formda belirttiğiniz e-posta adresine gelecek şifre ile Sahibinden Akademi’ye giriş yapılması gerekmektedir. Sahibinden Akademi’de size uyan programı seçip eğitimlere kayıt olabilirsiniz. Seminer saati geldiğinde Sahibinden Akademi’ye giriş yaparak seminere katılabilirsiniz. Tüm eğitimler TOBB ETÜ SEM tarafından hazırlanmıştır. Her program 500 kişilik olup kontenjan dolması halinde bir sonraki eğitime katılabilirsiniz.

TOBB ETÜ SEM tarafından verilecek başarı sertifikasını alabilmek için katılımcıların aşağıda belirtilen başarı ölçütlerini sağlamaları gerekmektedir.

• Mesleki Uzmanlık Eğitimleri kapsamında verilen seminerlere en az %70 katılım sağlanması esastır.
  • Eğitimin sonunda yapılacak çoktan seçmeli çevrim içi sınavda en az %60 başarı notu almalıdır.

Eğitimlere Kayıt ve Detaylı Bilgi için tıklayınız: https://uzmanlik.com/

Eğitimlerle İlgili Önemli Notlar:

• www.uzmanlik.com adresi üzerinden başvuru yaptığınızda belirttiğiniz adrese bir e-posta gelecektir. E-posta spam’e düşebilmektedir. Kontrolünüz önemlidir.
  • Bu e-postadaki linke tıklayarak şifre oluşturmanız ve Sahibinden Akademi’ye giriş yapmanız gerekmektedir. (www.uzmanlik.com)
  • Sahibinden Akademi üzerinden kayıt olunan eğitim programını ve saatlerini adaylar kendileri takip edecektir.
  • Adaylara eğitimin linki mail yoluyla iletilmemektedir. Eğitim için adaylar Sahibinden Akademi’ye kayıt olup giriş yapmalıdır.
  • Eğitimler Zoom üzerinden verileceği için, program başlamadan önce bilgisayarınıza Zoom uygulamasını indirmeniz gerekmektedir.
  • Seminere katılmadan önce Zoom uygulamasına Sahibinden Akademi'ye kayıtlı e-posta adresiniz ile giriş yapmış olduğunuzu kontrol ediniz.
  • Sahibinden Akademi'de ilgili seminerin yanındaki 'Katıl' butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan ekranda 'Zoom Meetings adlı uygulamayı aç / Open Zoom Meetings?' seçmeniz gerekmektedir. 'Tarayıcıdan Katıl / Join from Your Browser' seçmeniz durumunda eğitimlere katılım durumunuz ölçülemeyeceğinden, sertifika alabilmek için seminerlere mutlaka uygulama üzerinden katılmalısınız.

Yayınlanma Tarihi: 02-06-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.