İTSO’dan Önemli Bir Hizmet Daha

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında İTSO bünyesinde Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi kurularak hizmet vermeye başladı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi’nin; marka, patent, endüstriyel tasarım, coğrafi işaretler, faydalı model konularında başvuru yapmak isteyen üyelerimiz başta olmak üzere bölgemizde ücretsiz danışmanlık, bilgi ve dokümantasyon hizmeti vereceğini duyurdu.

“AMACIMIZ YENİLİKÇİLİĞİ VE ÜRETKENLİĞİ TEŞVİK ETMEK”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ  “Bölgemizde Türk Patent ve Marka Kurumu arasındaki işbirliğini artırmak, bölgemizin sınaî haklar konusunda bilinçlendirilmesine katkı sağlamak, yenilikçiliği ve üretkenliği teşvik ederek ulusal yenileşim sistemini güçlendirmek ve Türk sanayicisinin rekabet gücünü artırmak amacıyla, Odamız ve Türk Patent ve Marka Kurumu arasında bir Çerçeve Protokol imzalanmıştır. Söz konusu protokolün akabinde, bölgemizin ihtiyaçlarını gidermek için Odamız bünyesinde Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi oluşturulmuş ve uzman personelimiz koordinatörlüğünde çalışmalarına başlamıştır. Bölgemizin pazarda rekabet edebilirliğini arttırması konusunda patent ve faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım, coğrafi işaret tescili gibi sınai mülkiyet hakkı bilincinin gelişmesi büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda bölgemizde üretim ve pazarlama aşamalarında mevcut ürün üzerinde oluşabilecek faydalı model ve patent, marka ve tasarım gibi haklarının oluşturulmasında ve yaşatılmasında her türlü bilgi ve dokümanın sağlanması için sadece Oda üyelerine değil ilgili tüm isteklilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır” dedi.

HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ OLARAK GERÇEKLEŞTİRECEK

Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi faaliyetleri kapsamında; üyelerimizden patent, tasarım ve markalaşma konularında gelen sorular cevaplanarak, ilgili talepler doğrultusunda araştırmalar gerçekleştirilecek ve düzenlenen çeşitli toplantı ve eğitimlerle bölgemizin sınaî haklar konusunda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürecektir. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgi ve Doküman Birimi olarak marka, patent ve faydalı model, endüstriyel tasarım başlıklarında ücretsiz hizmet sağlanacaktır.

Yayınlanma Tarihi: 04-01-2021

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: