İnegöl’ün Sorunları Masaya Yatırıldı

İnegöl Müzakere Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen toplantıda İnegöl’ün güncel konuları, mobilya sektörü ve sürdürülen çalışmalar masaya yatırıldı.

İnegöl Müzakere Cemiyeti toplantısı, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Yenice OSB Başkanı Nedim İncebay, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel, İMOS Başkanı Okan Güler, İnegöl Mobilya AVM Başkanı Talha Timur Han, İGİAD İnegöl Başkan Vekili Umut Ortakçı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda İnegöl’ün gündemindeki güncel konular ve İnegöl özelinde yürütülen projeler ve çalışmalar görüşüldü. Görüşülen konular arasında İnegöl mobilya sektörünün içerisinde olduğu hammadde tedariki yetersizliği ve problemleri, mobilya sektörünün geliştirilmesine yönelik öneriler ve yeni fuar merkezi, test ve malzeme kütüphanesi merkezi, AR-GE merkezi, tasarım merkezi, teknoloji geliştirme merkezi, teknoloji transferi gibi önümüzdeki dönemlerde hayata geçmesi planlanan projeler değerlendirildi.

Mobilya, mobilya yan sanayi ve mobilyayı tamamlayıcı metal, kumaş, cam, plastik, sünger, kimya ve buna benzer sektörlerin üretime yönelik sanayi alanı talepleri değerlendirildi. Ayrıca İnegöl’ün sürekli artan mobilya ihracatını ve İnegöl’ün Türkiye mobilya ihracatından aldığı payın artırılmasına yönelik yeni yatırımlar da toplantıda masaya yatırıldı.

SORUNLAR ÇÖZÜM BULACAK

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “İnegöl Müzakere Cemiyeti olarak Belediye Başkanımız ve mobilya sektörünün temsilcileri ile güncel konularımızı istişare ederek, sürdürdüğümüz çalışmalarımıza dair bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik. İnegöl’ün gelişimi ve kalkınmasına yönelik bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cemiyet üyelerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak hâlihazırda bulunan sorunların çözümü, meydana gelebilecek problemlerin ise öngörülmesi maksadıyla istişarelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜ ŞEHRİMİZİN CAN DAMARI

Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimiz her geçen gün büyümeye ve güzelleşmeye devam ediyor. Biz de gerek vatandaşlarımız gerekse sektör temsilcilerimizin her zaman yanlarında olmaya ve desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Mobilya sektörümüz ilçemizin en önemli sektörü konumunda bulunuyor. Şehrin can damarı olan mobilya sektörümüzün sorunlarını giderebilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımızda fikir paylaşımlarında bulunuyoruz. Bu vesile ile toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyor, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın yaşanan sorunlardan bir an önce kurtulabilmelerini ve faaliyetlerini en güzel şekilde sürdürebilmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

İNEGÖL’ÜN FAYDASINA OLAN HER ÇALIŞMADA OLACAĞIZ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İnegöl’ün daha iyi noktalara gelebilmesi maksadıyla gerçekleştirilen tüm çalışmalarda elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz. Bugün İnegöl Müzakere Cemiyeti çatısı altında gerçekleştirdiğimiz toplantıda güncel sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulunarak bu sorunların bertaraf edilebilmesi amacıyla görüşlerimizi ve tavsiyelerimizi dile getiriyoruz. Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel hanımefendi, beklenti ve taleplerimizin Bakanlıklara iletilebilmesi noktasında bizlere yardımcı oluyorlar. Çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da İnegöl adına çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 24-12-2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: