Süreci El Birliği İle Aşacağız

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, pandemi tedbirleri nedeniyle özellikle gıda ticareti yapan küçük esnafın zarar görmemesi için hazırladıkları raporu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini dile getirdi.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, son açıklanan koronavirüs tedbirleri neticesinde gıda sektöründe bulunan pastane, kafe, restoran vb. işletmelerin büyük oranda etkilendiğini, bu noktada mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla hazırladıkları raporu Bakanlıklara iletilmek üzere TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teslim ettiklerini ifade etti. Başkan Uğurdağ, bu zorlu sürecin hep beraber el ele geçilmesi gerektiğini de aktardı.

BİR VE BERABER OLMALIYIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Dünya genelinde ciddi sorunlara neden olan ve halen etkisini sürdüren Covid-19 pandemi süreci ile ilgili toplumun ve ekonominin en az şekilde zarar görmesi ve alınan yaraların kapatılabilmesi adına çalışmalar sürdürülüyor. Pandemi tedbirleri kapsamında kapanan veya ciddi ciro kaybı yaşayan işletmelerimizin ilave desteklere ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu işletmelere kira, vergi, prim, kredi giderleri ve ödemeleri için doğrudan hibe desteği verilmesi gerekiyor. Devletimiz, yerel yönetim ve tüm kurumlarımız, ekonomimizin can damarları olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin yanında ve destekçisi olmalıyız. Bu noktada özellikle küçük esnaflarımız, kafeler, restoranlar, bakkallar, lokantalar, pastaneler, büfeler gibi yiyecek ve içecek mekânlarının, pandemi sürecindeki kısıtlamalar ile ilgili yaşanan ekonomik sıkıntılarını ve sorunlarını içeren raporunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunduk. Sorun ve çözüm önerilerini Bakanlarımıza ileten ve her zaman bizlerin yanında yer alan TOBB Başkanım Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederiz. Gerekli çalışmaların yapılarak küçük esnaflarımızın ve mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlarımızın dikkate alınarak gerekli kolaylıkların sağlanacağına olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 03-12-2020

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi konulu genelge gönderdi.

Söz konusu Genelgede Bursa ili Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller arasında yer almış olup, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalası getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler için İçişleri Bakanlığı'nın 01.12.2020 tarihli aşağıda yer alan Genelgesi'ndeki muafiyetler uygulanmaya devam edecektir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER:

1. 30.03.2021 tarihli Koronavirüs Tedbirlerinin Gözden Geçirilmesi Genelgesi
  2. 01.12.2020 tarihli Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişilerin Yer Aldığı Genelge
  3. İzin Formu MS EXCEL dosyası (xls) için tıklayınız.