Match4Industry Online İkili İş Görüşmeleri Etkinliği-2 Aralık 2020

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) üyesi Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde düzenlenen Match4Industry 2020 ikili iş görüşmeleri etkinliği, 2 Aralık 2020 tarihinde B2Match platformu üzerinden online olarak yapılacaktır.

Bu seneki Match4Industry etkinliğinde, bulunduğunuz ortamdan sisteme online bağlanarak ilgili sektörlerde faaliyet gösteren yabancı firma temsilcileri ile görüşmelerde bulunabilecek ve olası işbirliklerini değerlendirebileceksiniz.

ETKİNLİĞİN İLGİLİ SEKTÖRLERİ:

• Makina ve Metal
  • Plastik & Kauçuk
  • Kimya
  • Yapı ve Yapı Materyalleri
  • Enerji
  • Çevre
  • Elektrik – Elektronik
  • Bilişim ve İletişim Teknolojileri
  • Otomotiv Yan Sanayi
  • Lastik

Match4ındustry etkinliği ile 2012’den beri 5700’ün üzerinde ikili iş görüşmesi 1200’den fazla firma katılımı sağlanmıştır. Bu yıl odamız ilk defa etkinlik partneri olarak üyelerimizin iş ağlarını geliştirmeleri ve yeni iş ortaklıkları kurmaları konusunda üyelerimizi desteklemektedir.

Katılım Ücretsizdir!

Kayıt için son gün: 30 Kasım 2020

Bilgi ve Kayıt için: https://match4industry-2020.b2match.io/

Kayıt olurken ortak kuruluş olarak İNEGÖL CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY seçilmelidir.

KAYIT VE ETKİNLİĞİN İŞLEYİŞİ KONUSUNDA ODAMIZ İŞ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK ALABİLİRSİNİZ.

MATCH4INDUSTRY KAPSAMINDA SUNULAN HİZMETLER

• Firma profillerinin çevrimiçi sistemde yayınlanması,
  • Etkinlik öncesinde, sırasında ve sonrasında destek,
  • İngilizce – Türkçe, Türkçe – İngilizce tercüme.

MATCH4INDUSTRY ETKİNLİĞİ’NDE,

• Sektörün önde gelen firmalarına ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sunabilir,
  • Fırsatları keşfederek önemli bağlantılar kurabilir,
  • Endüstrideki son gelişmeleri takip edebilir,
  • Avrupa ve ötesindeki yeni pazar ve iş fırsatları ile ağınızı genişletebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi: 04-11-2020

İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi" gönderildi.

Salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan 31 Mayıs 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınarak; Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında aşağıdaki tedbirlerin 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren hayata geçirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - ­05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, 14.12.2020 tarih ve 20799 sayılı Genelgede açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergâh ile sınırlı olup aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari/adli yaptırımlara konu edilecektir.

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iş yeri/fabrika/imalathane gibi yerlerde çalışan kişiler yapılan denetimlerde 29.04.2021 tarih ve 7705 sayılı Genelgemiz çerçevesinde e-Devlet platformunda yeralan İçişleri Bakanlığı e-Başvuru sistemi üzerinden alınan “çalışma izni görev belgesini” ibraz etmek zorundadırlar. Ancak NACE kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir iş yerinde görev yapmasına rağmen alt işverenin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle görev belgesi alınamaması veya erişim hatası gibi durumlarda örneği bahse konu genelge ekinde yer alan ve işveren ile çalışanın beyanı/taahhüdüyle manuel doldurularak imza altına alınan “çalışma izni görev belgesi formu” da denetimlerde ibraz edilebilecektir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi aynı Genelgenin ekinde belirlenmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla; cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için e-devlet üzerinden izin belgesi almaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EK:

1-Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi

2-Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

3- Çalışma İzin Görev Belgesi Formu (PDF)

4- Çalışma İzin Görev Belgesi Formu (Excel)