Cumhuriyet 97 Yaşında

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Cumhuriyetin ilanının 97 yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ulus olarak Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Şanlı ecdadımız tarafından 97 yıl önce verilen kurtuluş mücadelesi ile birlikte gelen Cumhuriyetin ilanı, tarihimizin en büyük gurur kaynaklarından bir tanesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, şanlı ecdadımızın yedi düvele karşı türlü yokluklar ve zorluklar içerisinde kazandığı bu destansı zafer, bizlere bugünkü genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kapılarını aralamıştır. Türk milletinin esaret altında yaşamaktansa onuruyla ölmeyi yeğleyeceğini tüm dünyaya gösterdiği bu kutlu miras, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerinin teminatıdır. Esaret altında yaşayıp, onurundan taviz vermektense ölmeyi yeğleyen kahraman ecdadımızın gelecek nesillere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet, aynı zamanda büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimizin de en büyük teminatıdır. İş dünyası olarak bizler; her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak kazanılmış bu güzide emaneti, bizden sonraki nesillere daha büyük, daha güçlü ve daha müreffeh biçimde bırakabilmek; yarınların güçlü ve her yönden kalkınmış Türkiye’sini hep birlikte inşa edebilmek için dün olduğu gibi bugün ve yarın da tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 97 yıllık şanlı Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 30-10-2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: