44. MODEF Expo Ekonomiye Can Verdi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, 05-10 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenen 44. MODEF EXPO Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarının pandemi süreci de göz önüne alındığında genel manada olumlu bir ivmede gerçekleştiğini ifade etti.

MODEF Fuarcılık binasında düzenlenen basın toplantısında 44. MODEF EXPO Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Yavuz Uğurdağ, 5-10 Ekim tarihleri arasında toplam 14 bin 422 ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade etti.

PANDEMİ TEDBİRLERİNE ÖZEN GÖSTERİLDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yavuz Uğurdağ, “Dünya genelinde etkisini sürdüren Koronavirüs pandemisi sürecinde birçok organizasyon ve fuar gerçekleştirilemezken, gerek sektörden gerekse vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine MODEF EXPO Fuarımızı gerçekleştirme kararı aldık ve Sağlık Bakanlığımızın belirlediği tedbirlere uyarak 5 Ekim tarihinde 44. kez kapılarımızı tüm dünyaya açtık. 182 katılımcı firmamız ile birlikte pandemi tedbirlerine azami şekilde riayet ederek başarılı bir şekilde fuarı hayata geçirmiş olduk. Tabi fuarımız hazırlanırken Covid-19 tedbirleri dışında birçok başlığımız da vardı. Bu ara başlıklarda da çok ciddi bir efor sarf edildi. Bu organizasyonumuz, tüm başlıkların bir araya gelmesiyle oluşuyor.”

67 ÜLKEDEN FUARA ZİYARETÇİ

“MODEF EXPO Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yerli hem de yabancı alım heyetlerinin gözdesi olmayı başardı. Bu sene uçuşa açık olan birçok ülkeden ve değişik bölgelerden dış alım heyetleri ve ithalatçı firmalarımız fuarımızı ziyaret ettiler. Rakamlara baktığımızda, 78 ilimizden 11.078 profesyonel ziyaretçi, 67 ülkeden 1.239 profesyonel yabancı ziyaretçi ve 2.105 biletli ziyaretçi olmak üzere toplamda 14.422 ziyaretçinin 5-10 Ekim tarihleri arasında fuarımızı ziyaret ettiğini görüyoruz. Pandemi dönemi olmasına rağmen Asya kıtasından 23, Avrupa kıtasından 22, Afrika kıtasından 15 ve Amerika kıtasından ise 7 ülkeden olmak üzere toplam 67 ülkeden şehrimize ve fuarımıza yabancı ziyaretçilerin gelmiş olması, ne kadar doğru ve profesyonel bir iş gerçekleştirdiğimizin de bir kanıtıdır. Bu güvenin oluşmasında çalışmalarımıza katılım gösteren ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ve İnegöl Mobilyasının tüm dünyaya tanıtılması ve hak ettiği noktalara ulaşması adına her zaman çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah pandemi sürecini de atlatarak daha sağlıklı ortamlarda her zamanki gibi üzerine katarak daha iyi işler ortaya koymayı temenni ediyorum. Bu vesile ile çalışmalarımızda emeği geçen MODEF Yönetim Kurulumuza, MODEF Personelimize, katılımcı firmalarımıza ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlarımıza gerek tedbirlerin alınmasında gerekse fuarımızın oluşmasında gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 22-10-2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: