İnegöllü Galericilere Yeterlilik Belgesi Sınavı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından gerçekleştirilen programda 47 İnegöllü galericiye yönelik 2. El Oto Alım Satım sınavları düzenlendi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğinde TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından düzenlenen programda 47 İnegöllü galericiye yönelik olarak 2. El Oto Alım Satım sınavları düzenlendi.

SINAVLAR SÜRECEK

Sınavla ilgili konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “2. El Oto Alım Satım ticareti yapabilmenin şartlarından olan Mesleki Yeterlilik Belgeleri konusunda TOBB MEYBEM işbirliğinde İnegöllü galericilerimize yönelik düzenlediğimiz belgelendirme çalışmalarının bir yenisini daha gerçekleştirdik. İnegöllü galericilerimizin talepleri doğrultusunda oluşan 47 kişilik grubumuz TOBB MEYBEM’den gelen değerlendirici tarafından yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutuldular. İTSO Hizmet Binamızda gerçekleştirilen sınavlarda galericilerimiz araç alım-satım işlemini uygulamalı şekilde gerçekleştirerek şartları yerine getirmeye çalıştılar. TOBB MEYBEM tarafından yapılacak değerlendirmelerde sınavda başarı sağlayan galericilerimiz Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaklar. Üyelerimize yönelik bu tarz belgelendirme çalışmalarını bize gelecek taleplere göre yineleyeceğiz” dedi.

YENİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Başkan Uğurdağ, “Yönetmelikte 15 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren birtakım değişiklikler de yapıldı. Bu değişikliklere göre; oto kiralama yapan firmaların en az bir yıl kiraladıkları araçları satışlarına muafiyet getirilmiş, bir takvim yılında üçten fazla yapılan satışlar ticari olarak kabul edilmiş, işyerlerine yetki belgesi verilmesi için işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olma şartı getirilmiş ve satış aşamasında ödemelerin elektronik sistem üzerinden yapılması zorunlu tutulmuştur. Ayrıca 9 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla işyeri açma ruhsatı için gerekli kriterlere uyum süresi 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Sürecin galericilerimiz tarafından iyi değerlendirilerek Ticaret İl Müdürlüğü’ne yetki belgesi başvurularını bir an önce gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yayınlanma Tarihi: 09-10-2020

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.