Şehrimizin Tarım Sektörü Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Gelişimi

05 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 15.00’da Odamız Konferans Salonunda Prof. Dr. Hasan Vural sunumuyla “Şehrimizin Tarım Sektörünün Sosyo-Ekonomik Yapısı ve Gelişimi” başlıklı bir seminer gerçekleştirilecektir. Tarım, şehrimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısında önemli bir rol oynamaktadır. Şehrimizin verimli toprakları, iklimi ve tarımsal üretim çeşitliliği, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimini destekleyen temel unsurlardır.

Seminerde, tarım sektörünün Şehrimizin ekonomisine katkıları, istihdam yaratma potansiyeli, kırsal kalkınmaya etkisi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları üzerinde durulacaktır. Ayrıca, tarım politikalarının ve teknolojik gelişmelerin Şehrimizin tarımına olan etkileri de ele alınacaktır.

Seminer İçeriği;

1. Şehrimizin Tarım Sektörünün Ekonomiye Katkıları

2. İstihdam ve Sosyal Yapı

3. Kırsal Kalkınma ve Bölgesel Eşitsizlikler

4. Sürdürülebilir Tarım ve İklim Değişikliği

5. Tarım Politikaları ve Teknolojik Gelişmeler

İklim değişikliği nedeniyle Gıda arzında önemli sorunlarla karşı karşıya gelmekteyiz. Gıda güvencesi için tarımın ve gıda sanayinin büyük önem taşıdığı merkezler arasında İnegöl de bulunmaktadır.

Seminerimiz, şehrimizin tarım sektörünün geleceğine dair vizyon sahibi olmak isteyen herkes için kapsamlı bir bilgi kaynağı olacaktır. Tarımın sosyo-ekonomik yapısının ve gelişiminin anlaşılması, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada büyük önem taşımaktadır.

Seminere tüm üyelerimiz davetlidir.

Tarih : 05 Haziran 2024 Çarşamba, saat 15.00
Yer    : İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu (OSB 1. Cadde)

Seminer Online Kayıt Formu için tıklayınız.

DETAYLI BİLGİ İÇİN;

Yağmur AKMAN - İş Geliştirme Personeli