Mustafa Kemal ATATÜRK
İnegöl'e Konteyner Kent Kuruyoruz

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz UĞURDAĞ, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilecek konteyner kent projesi hakkında Odamız Olağanüstü Meclis ve Müşterek Meslek Komite Toplantısı sonrası açıklamada bulundu.

Yavuz UĞURDAĞ, “10 ilimizin karşılaşmış olduğu deprem felaketinden sonra İnegöllüler ciddi bir şekilde deprem bölgesinde ne şekilde fayda sağlayabiliriz düşüncesiyle cansiperane çalışma ortaya koydular. Biz o günden itibaren tüm kurum ve kuruluşlarla deprem bölgesine yardımlarımızı en üst seviyede gönderiyoruz.” dedi.

İNEGÖL TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖNCÜLÜĞÜNDE İNEGÖL’DE 200 ADETLİK KONTEYNER KENT İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“Bölgemize sürekli araç, kamyon, kamyonet, tır, iş makinesi gönderiyoruz. Bölge zor bir bölge, aynı zamanda mevsim şartları da zorlayıcı durumda. İTSO olarak özellikle deprem bölgesinde yardım bekleyen vatandaşlarımıza en üst desteği vermeye devam edeceğiz.” diyen Yavuz UĞURDAĞ 200 adetlik konteyner kent için çalışmaları aktardı. 

UĞURDAĞ, “Hayat devam ediyor, o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir hayat sürebilmesi için planlarımız devam ediyor. Yardımlar bölgeye devam edecek ancak konaklama ve orada insanların yerleşmek için konut sorunu var. Hava kış ve soğuk, İnegöl’ümüze çok ciddi bir şekilde göç var. Bu göç rakamları artacak. Depremzedelerimizin mağduriyetlerini en aza indirebilmek için İnegöl’de yapılacak olan konteyner kent alanı inşa edeceğiz.” dedi.

EN GEÇ 1 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

“İlk etapta belediyemizin tahsis edeceği bir alanda 200 konteynerimizi yerleştireceğiz. Konteyner evlerimizi İnegöl’de kendimiz yapacağız. Fabrikalarımız hazır, personellerimiz hazır. Metal sektöründeki üyelerimize teşekkür ederim. Her gün 10 adet konteyner üretip kurulumunu sağlayıp misafirlerimizi ağırlamaya başlayacağız.  Bu projemizi en geç 1 ay içinde tamamlayacağız. 200 konteyner yetmediği zaman tekrar devam edebiliriz” diyen Yavuz UĞURDAĞ, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, komite, meclis üyelerimiz maddi manevi destek sağlayacağını iletti. Aynı zamanda kampanyanın herkese açık olduğunu dile getirdi. Bu noktada azı, çoğu olmadan herkesten kampanya ya destek beklenmektedir.

GEÇİCİ BİR PROJE DEĞİL

UĞURDAĞ, “Hızlı ve doğru kararlar almak durumundayız, inşallah bu proje geçici bir proje olmayacak. Konteyner kentimiz oluşturulduğu yerde sabit kalmasını planlıyoruz.  Misafirlerimiz şehirlerine döndüğünde, konteyner kentimiz yerinden kalkmasın. İnegöl’ümüz bir deprem bölgesinde ve diğer afet durumlarında bu konteyner kentimiz sürekli hizmet verecek şekilde planladık.” dedi.

Konteyner evler ile ilgili detaylar ise şu şekilde verildi. 1 adet konteyner 24 m2 olacak şekilde planlanmıştır. İçi tam donanımlı, tefrişatı tamamlanmış şekilde kullanıma sunulacak evlerde banyo, 2 oda ve tuvalet-banyo bulunacak. Kendi içerisinde ısı sistemi olacak evler her iklim koşulunda kullanılabilecek. Eşyalar dâhil bir konteyner evin maliyeti 75.000 TL olarak belirlendi.

KONTEYNER KENT PROJESİ İÇİN YARDIM HESAPLARI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurmuş olduğu “İNEGÖL EĞİTİM VE KALKINMA VAKFI” adına açılan İnegöl Konteyner Kent Projesi hesap bilgileri aşağıdaki gibidir.  

 

 

 

 

Yayınlanma Tarihi: 14-02-2023

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?