Mustafa Kemal ATATÜRK
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışmalarımız Kimya Sektörüyle Devam Ediyor

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında sektörlerimizin yenilikçi ve AR-GE’ye dayalı rekabetçi ürünler geliştirmesi, tüm üyelerimizin katma değeri yüksek ekonomi zincirine dahil olması için mevcut stratejik planımız ile uyumlu olarak Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

İlçemizin özellikle İnovasyon ve AR-GE Programlarından daha fazla yararlanmasını sağlamak, ilçemizde nitelikli AR-GE süreçlerini hızlandırmak için birçok üniversite ve farklı yenilik ekosistemleri ile üyelerimiz arasında köprü vazifesi görerek katma değerli üretime geçişlerini hızlandırmayı hedefliyoruz. Böylelikle yetkin işgücü oluşması, AR-GE ve İnovasyon süreçlerinin tüm sektörlerimizde uygulanmasını, ilçemizde AR-GE ve Tasarım Merkezi sayılarını da arttırmaya yönelik süreçleri hızlandırmış olacağız.

18.02.2022 tarihinde Odamız üyesi Wagchem Boya ve Kimya San. Tic. Ltd. Şti.(Wagner Boya) ile Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer KOZ, Bursa TTO’dan Dr. Ali Hüsnü BADEMLİOĞLU ve Öğr. Gör. Atike KÖKEN’in katılımı ile firmamızın nitelikli AR-GE projelerinin geliştirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirdik. 

Toplantı kapsamında firmamızın, TÜBİTAK TEYDEB 1507 - TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı ve 1501 - TÜBİTAK Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programlarına yönelik çalışmalar başta olmak üzere üyemizin geliştirme aşamasındaki projeleri hakkında görüşmeler gerçekleşti.

Yayınlanma Tarihi: 18-02-2022

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?