İTSO’dan Sayısal Takograf Hizmeti

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Sayısal Takograf (dijital ehliyet) hizmetinin artık İTSO bünyesinde verileceğini duyurdu.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), Türkiye’de bir ilke imza attı. İl Odaları bünyesinde gerçekleştirilen Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti, Türkiye’de ilk kez bir ilçede hizmete alındı. Artık İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirilecek olan hizmet kapsamında İnegöl’de bulunan yaklaşık 5 bin kişi ve kurum, sayısal takograf için Bursa’ya gitmekten kurtulacak.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen Sayısal Takograf Lansman Toplantısına, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile İnegöl’de yolcu ve yük taşımacılığı yapan kooperatif temsilcileri katılım gösterdiler.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bugün İnegöl’ümüze, İnegöl taşıyıcılarımıza, lojistik ve servis işiyle iştigal eden kardeşlerimize müjdeli haber vermek için bir araya geldik. Özellikle son 2 yıldır üzerinde çalışmış olduğumuz, meslek komitelerimizden ve başkanlarımızdan bize iletilen Sayısal Takograf yani dijital ehliyet ile ilgili İnegöl’de çözüm bekleyen bir sorun vardı. Sayısal Takograf yenilenmesi ve alınması Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilmekteydi. Sayın Başkanlarımızın, Meclis Üyelerimizin, Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve Meslek Komitemizin vermiş oldukları destekler sonrası yapmış olduğumuz girişimler neticesi bugünden itibaren İnegöl’ümüzde bu konuda faaliyette bulunan tüm kardeşlerimiz, esnafımız sayısal takograf işlemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini artık İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirecekler. Bugünden itibaren hemşerilerimizi Bursa’ya yollamayacağız. Bu aşamaya gelmekte büyük bir çalışma ortaya koyduk. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Yönetim Kuruluma, Meclis Üyelerime, Komite Üyelerime ve saygıdeğer başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu bağlamda da bugüne kadar bu hizmeti sağlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına da teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bundan sonra tüm arkadaşlarımız bu hizmeti İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alacaklar.”

İNEGÖL’DEN BİR İLK DAHA

“Azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçlar, kamyon, kamyonet, çekici ve diğerleri, yolcu taşımacılığında da sürücü dâhil olmak üzere 9 veya daha fazla yolcu taşıyan araçlar, şehirlerarası, uluslararası, otobüs ve benzeri ulaştırma sektöründe dijital ehliyet olarak anılan sayısal takograf kartı hizmeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yalnızca il merkezlerinde, il odalarında karşılanıyordu. Artık bizim yaptığımız çalışmalar neticesinde ilçe odalarımız da bu hizmeti verecekler. Yani İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası il statüsünde hizmet vermeye devam edecek. Bu hizmetten İnegöl’de 5 bin dolayında kişi ve firma istifade edecek. Hizmetin hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah ileride de daha üst kalitede hizmet almaya devam edecekler. Tekrardan bu noktaya gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 12-10-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.