AB Hibe Desteği Hakkında Bilgilendirme

MYK Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme hizmeti kapsamında aşağıda yer alan mesleklerde AB Hibe desteği getirilmiştir.

AB Hibe desteğinde havuz sistemi olduğu için tüm firmalar aynı anda AB Hibe desteğinden yararlanacaktır. Bu nedenle firmalarımızın en kısa sürede başvurularını gerçekleştirmeleri önemle rica olunmaktadır.

AB Hibe desteğinde aşağıda yer alan sınav ve belgelendirme hizmeti verilen mesleklerde adayın sınava girmesi ve başarılı olması sonrasında yatırmış olduğu sınav ve belgelendirme ücreti adaya iade edilecektir. Adaydan başarılı olması sonrasında talep edilen 200 TL belge ücretinin ise iadesi yoktur.

AB HİBE DESTEĞİ İÇİN GEREKLİ OLAN İŞLEMLER:

• AB Hibe desteği 7 Eylül 2021 tarihi itibarı ile başvurusunu ve ödemesini yapan adayları kapsayacaktır.

• Adayın sınav ve belgelendirme başvurusunun alınması

• Adayın iade alabilmesi için AB Hibe başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması ve ıslak imzalı olarak Odamıza ulaştırılması gerekmektedir.

** Aday başvuru yaptığı tarih itibari ile 1 yıl içerisinde 3 defa ücretsiz olarak sınava girme hakkı bulunmaktadır.

• MYK Belge masraf karşılığı olarak belirlenen tutar hibe kapsamında karşılanmamaktadır (2021 yılı için 200,00 TL)

AB HİBE Desteği Kapsamında Olan Ulusal Yeterlilikler

3.

Proje Yöneticisi Seviye 5

700,00 TL

Adaydan başarılı olması sonrasında 200 TL belge ücreti alınacaktır.

Başvuru ve detaylı bilgi için:

Faruk ÖNER
0224 714 82 60 - Dahili: 160

Alican OFLAZ
0224 714 82 60 - Dahili: 162

Yayınlanma Tarihi: 09-09-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Ekim 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 30 Kasım 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 30 Nisan 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 31 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.