KBIS 2022 Orlando Fuarı/Milli Katılım Duyurusu Hakkında

8-10 Şubat 2022 tarihleri arasında ABD/Orlando'da düzenlenecek olan KBIS "Uluslararası Mutfak ve Banyo Fuarı" Türkiye milli katılımı Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Fuara Türkiye'nin milli katılımı ile katılmak isteyen firmaların 26.07.2021 tarihine kadar online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Online Başvuru Formu: KBIS Orlando 2022 Online Başvuru Formu

Katılım Bedeli: Tahmini 1340 $/m2 (nakliyesiz)

Katılım bedeline;

• Yer kirası,

• Özel stant konstrüksiyonu,

• Stand genel ve günlük temizlik hizmeti,

• Kataloğa giriş bedeli,

• Elektrik ve internet bağlantısı,

• Genel Sekreterliğimizce hazırlanan firma broşüründe yer alma

Fuarda sergilenecek ürünler; mutfak ve banyo aksesuarları, sıhhi tesisat, armatürler, banyo kabinleri, zemin kaplama, ev otomasyonu, aydınlatma, doğal taş, seramik, havalandırma, su filtrasyon sistemleri, mutfak ve banyo dolapları, yapı malzemeleri, beyaz eşya, mutfak banyo teknolojileri, mobilya yan sanayi ürünlerini kapsamaktadır.

Uluslararası KBIS Mutfak ve Banyo Endüstrileri Fuarı kapsadığı Mobilya ve Mobilya yan sanayi ürün grupları için Kuzey Amerika'nın en büyük fuarı olarak bilinmektedir. Fuar geçtiğimiz yıllarda 59 farklı ülkeden 40 bini aşkın ziyaretçiye ulaşmıştır. Fuara sektörde öncü 600'den fazla marka katılım göstermektedir.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından ABD Hedef Ülkeler Listesi'nde yer aldığı açıklanmıştır. "2017/4 sayılı Karar" çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda katılım bedelinin yaklaşık %70'i destek kapsamında olup firmaların stant alanının metrekare cinsinden büyüklüğü dikkate alınmak suretiyle Ticaret Bakanlığı tarafından metrekare başına belirlenen birim fiyat üzerinden 140.000 Türk Lirasına kadar desteklenecektir.

ilgili kişiler:

Sultan Bayrak ( Dahili: 1201 ) - Aydan Hançer ( Dahili: 1202 )

E-mail: fuarakib.org.tr

EK'i görmek için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 17-06-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 31 Ekim 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 31 Mart 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.