MASAK Bilgilendirme Semineri

01 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 14:00'da internet üzerinden; Kuyumcular, Emlak Danışmanları, İkinci El Araç Ticareti Yapanlar ile Bağımsız Denetim Kuruluşları ve Muhasebeciler için MASAK Bilgilendirme Semineri düzenlenecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği organizasyonunda gerçekleştirilecek olan seminerde; mezkur sektörlerde faaliyet gösterenlere yönelik olarak, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından kara para aklama, terörizmin finansmanı ile mücadele ve kitle imha silahlarının finansmanının yayılmasının önlenmesi hususları anlatılacaktır. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Seminer sonunda katılımcıların konu hakkındaki soruları cevaplandırılacaktır.

Seminer ücretsiz olup, ilgili üyelerimiz seminere davetlidir.

Seminer Daveti için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 16-06-2021

Resmi Gazete'nin 9 Haziran 2021 tarih ve 31506 no'lu sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca; üyelerimizin geçmiş dönem ödenmemiş olan yıllık aidat borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Geçmiş dönemlere isabet eden tutarlara ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları anapara ödemesi kapsamında tahsil edilmeyecektir.

Söz konusu yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar ekte sunulan dilekçe ile bizzat Odamıza gelerek ve/veya üyelik sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kanun kapsamındaki borçlar için yapılandırmaya başvuran üyelerimizin borç taksitlerinin birincisini kanunun yayımlandığı tarihi takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (İlk Taksit Tarihi: 31 Ekim 2021), kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 31 Mart 2022) ödemesi gerekmektedir.

Azami altı taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvurusunda kendi belirleyecektir.

Üye tarafından belirlenecek olan taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir.

Üyeler, toplam anapara borç tutarını yukarıda belirtilen taksit sürelerini geçmemek üzere kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Üyeler, 30 Eylül 2021 tarihine kadar başvuruda bulunacaklardır.

Başvuru Odamıza aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak yapılabileceği gibi, "https://ebelge.tobb.org.tr" adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri - TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Başvurularda, yapılandırma kapsamında kaç taksit talep edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için linke tıklayınız.