Kolay İhracat Platformu Bilgilendirme Semineri Hakkında

KOBİ'leri ilgilendiren yeni uygulamalar ve gelişmeler hakkında farkındalık oluşturmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda bilgilendirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde internet üzerinden zaman zaman bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilmektedir.

Ticaret Bakanlığı, "Kolay İhracat Platformu" ile ihracat yapacak firmaları; ürün, hedef pazar ve potansiyel pazar önerileri ile uygun pazarlara ulaşmaları doğrultusunda bilgilendirmektedir.

Bu çerçevede; Platformun imkanlarını KOBİ'lere daha detaylı aktararak, bilgilenmelerini, ihracatlarını bilinçle şekillendirebilmeleri ve artırabilmelerini sağlamak amacıyla; 20 Nisan 2021 Salı günü Saat 14:00'te ekli program çerçevesinde internet üzerinden bilgilendirme semineri gerçekleştirilecek olup seminer sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.

EK'i görmek için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 13-04-2021

İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi" gönderildi.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve salgının seyrinde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıdaki tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Kademeli normalleşme döneminde; hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00­-5.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla genelgede belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi aynı Genelgenin ekinde belirlenmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla; cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için e-devlet üzerinden izin belgesi almaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EK:

1-Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi

2-Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

3- Çalışma İzin Görev Belgesi Formu (PDF)

4- Çalışma İzin Görev Belgesi Formu (Excel)