D-8 İş Forumu Hakkında

Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, Iran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüttür.

Türkiye'nin D-8 Dönem Başkanlığına bağlı olarak D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları (D-8 TSO) Dönem Başkanlığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince yürütülmektedir. 8 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan D-8 10. Zirvesi ile D-8 Dönem Başkanlığı'nın Bangladeş'e devredilecek olması nedeniyle, D-8 TSO Dönem Başkanlığı Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu'na devredilecektir.

Bu çerçevede, D-8 10. Zirvesi'nin yan etkinliği olarak 5 Nisan 2021 tarihinde 11:00-13.40 saatlerinde (Türkiye saati ile) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu işbirliğinde video konferans yöntemiyle D-8 İş Forumu düzenlenecektir.

Anılan İş Forumu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve D-8 TSO Başkanı Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu iştirak edecektir.

İngilizce-Türkçe simültane tercüme hizmeti sağlanacak olan söz konusu Forumun taslak programı ekte sunulmakta olup, katılmak isteyen üyelerimizin https://www.d8dhaka.com/registration/ web sitesinden (Registration for Virtual D-8 Business Forum) kayıt yapmaları gerekmektedir.

EK'i görmek için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 01-04-2021

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi konulu genelge gönderdi.

Söz konusu Genelgede Bursa ili Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller arasında yer almış olup, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalası getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler için İçişleri Bakanlığı'nın 01.12.2020 tarihli aşağıda yer alan Genelgesi'ndeki muafiyetler uygulanmaya devam edecektir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER:

1. 30.03.2021 tarihli Koronavirüs Tedbirlerinin Gözden Geçirilmesi Genelgesi
  2. 01.12.2020 tarihli Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişilerin Yer Aldığı Genelge
  3. İzin Formu MS EXCEL dosyası (xls) için tıklayınız.