Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği Hakkında Görüş

İlgi: TOBB'nin 24.02.2021 tarihli ve 1894 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği" taslağı Odamıza iletilmiştir.

Söz konusu taslak ve görüş bildirme formuna https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2857&lst=DuyurularListesi adresinden ulaşılmaktadır. Taslak ile ilgili siz değerli üyelerimizin varsa görüş ve önerilerini görüş işleme formuna işlenmek suretiyle TOBB'ye iletilmek üzere en geç 09.03.2021 tarihi mesai bitimine kadar Odamıza (ab@itso.org.tr adresine) elektronik ortamda göndermeleri gerekmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Yayınlanma Tarihi: 01-03-2021

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi konulu genelge gönderdi.

Söz konusu Genelgede Bursa ili Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller arasında yer almış olup, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalası getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler için İçişleri Bakanlığı'nın 01.12.2020 tarihli aşağıda yer alan Genelgesi'ndeki muafiyetler uygulanmaya devam edecektir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER:

1. 30.03.2021 tarihli Koronavirüs Tedbirlerinin Gözden Geçirilmesi Genelgesi
  2. 01.12.2020 tarihli Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişilerin Yer Aldığı Genelge
  3. İzin Formu MS EXCEL dosyası (xls) için tıklayınız.