Ticaret Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi İnternet Sitesi Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazıya atfen; bilgileri olduğu üzere Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Komitesi faaliyetleri kapsamında Komitenin internet sitesinin (https://kolayticaret.gov.tr/) kurulduğu bildirilmektedir..

Komitenin internet sitesinin daha etkin kullanılmasını teminen internet sitesindeki mevcut linklerin yanı sıra, sitede yer almasında fayda görülen, ticaret erbabının ihtiyaç duyduğu, ticaretin kolaylaştırılması hedefleriyle uyumlu bilgi, belge ve uygulamaların Ticaret Bakanlığı ile paylaşılması talep edilmektedir.

Bu itibarla, Komite internet sitesinde paylaşılmak üzere dış ticaret alanında faaliyet gösteren firmalarımızın ihtiyacını karşılayacak nitelikteki bilgi, belge ve uygulamalar ve bu uygulamalara ait internet linkleri ile ilgili Odanızın görüş, öneri ve değerlendirmeleri talep edilmektedir.

Bu kapsamda; TOBB'a iletilecek Odamız görüşlerine dayanak oluşturmak üzere,söz konusu konu hakkındaki görüş ve önerilerinizi 27 Ocak 2021 tarihi mesai bitimine kadar Odamızın ab@itso.org.tr e-posta adresine ulaştırılması hususunu bilgilerinize sunarız.

Bilgilerinize sunarız.

Yayınlanma Tarihi: 20-01-2021

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: