U-ETDS Veri Gönderimi Hakkında

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 34221550-250-137 sayılı ve 08.01.2021 tarihli yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 30.12.2020 tarihli, 11476 sayılı ve "U-ETDS Veri Gönderimi" konulu yazısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edinilen bilgiye bağlı olarak yetki belgesi sahiplerinin U-ETDS'ye veri gönderme zorunluluğu ile ilgili denetimlerin 01.07.2021 tarihine kadar ertelendiği duyurulmuştu.

Bu defa, söz konusu duyuruda belirtilen yetki belgesi sahiplerinin kapsamının netleştirilmesi açısından söz konusu Bakanlıktan alınan bilgiye göre sadece yük taşımacılığı C2, C3, K1, L1, L2, M1, M2, N1, N2, T1 ve T2 yetki belgesi sahiplerine 01.07.2021 tarihine kadar veri girişi denetimlerinin ertelendiği; yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahipleri için ise mevcut denetim uygulamalarının devam ettiği bilgisine ulaşılmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 13-01-2021

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: