ÇHC Aralık Ayı İthalat Birim Fiyatları Hk.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 27/02/2024 tarihli, E-34221550-104.01-2126 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin tarafımıza ilettiği yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya atfen, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Gümrük İdaresi (GACC) verileri esas alınarak Pekin Ticaret Müşavirliğince hazırlanan "Aylık Birim Fiyat Tablosu"nun, firmalarımızın ÇHC'nin aylık bazdaki ithalat birim kıymet bilgilerini detaylı bir şekilde değerlendirmelerine imkan sağlayacağından bahsedilerek, anılan duruma ilişkin detaylı bilgi yazı ekinde sunulmuştur.

Bu itibarla, mezkur duruma ilişkin olarak anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerimizin ilave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliğimiz (pekin@ticaret.gov.tr) ile temasa geçmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

ÇHC 2023 ARALIK VERİLERİ - BİRİM İTHALAT MİKTAR-DEĞER LİSTESİ’ne buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili üyelerimize duyurulur.

Yayınlanma Tarihi: 01-03-2024