Westpac Imports and Export

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; "Leura, New South Wales 2780 Australia" adresinde faaliyet gösterdiği iddiası ile "Westpac Imports and Export" firma ismi ve annamartine910@gmai1.com e-posta adresi kullanılarak Anna Martine adlı kişi tarafından bazı firmalarımıza e-posta gönderildiği bildirilmiştir.

Yazıda devamla, firma tarafından tedarik kararlarında değerlendirilmek üzere internet sitelerinde excel formatında bulunan bir belgedeki ürünlere ilişkin fiyat tekliflerinin gönderilmesinin istenildiği ve fiyat tekliflerinin istenildiği ürün grubu için https://westpaclimited.weebly.com adresine yönlendirme yapıldığının görüldüğü belirtilmiştir.

Ataşeliğimiz tarafından internet üzerinden yapılan araştırmada mezkur adrese ulaşılamadığı ifade edilmiş olup, ayrıca Avustralya ticari sicil kayıtlarının incelenmesi sonucunda "Westpac Imports and Export" isimli bir firma kaydının olmadığının tespit edildiği iletilmiştir.

Bilgilerinize sunarız,

Yayınlanma Tarihi: 27-11-2020

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 30.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 01.12.2020 tarihli ve "Koronavirüs Salgını Yeni Tedbirler" konulu genelge yayımlanmıştır.

Söz konusu Genelge ile 01.12.2020 Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde yeni kısıtlamalar getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Genelge'de belirtilmiştir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER: