İlgi: TOBB'nin 01.02.2016 tarihli ve 2053 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda; Tunus Büyükelçiliğinden alınan yazıya atfen, 11-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Tunus'un Sfax şehrinde Uluslararası Fuarlar Derneği tarafından, 11.Akdeniz Tarım ve Gıda Fuarı'nın düzenleneceği bildirilmekte olup, fuara ilişkin broşür ve katılım belgeleri ekte yer almaktadır.

EK: Broşür ve Katılım Belgesi

İlgi: Adana Ticaret Borsası'nın 14.10.2015 tarihli ve 1387 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazı; Adana Ticaret Borsasının desteklediği "ÇUKUROVA GIDA / GIDA – TEK FUARI 2015 - Adana 9. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı", "ADANA AMBALAJ FUARI" ile eş zamanlı olarak TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ. tarafından 2-5 Aralık 2015 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.

Adana Ticaret Borsası ile birlikte; Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık AŞ., Adana Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Gıda Toptancıları Derneği ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Fuar, 2-5 Aralık 2015 tarihleri arasında saat 10.00-16.00 arasında sadece profesyonel ziyaretçiye, söz konusu günlerde 16.00-21.00 arasında ve 5 Aralık 2015 günü ise 10.00-20.00 saatleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacaktır.

Yurtiçinden Adana,Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van başta olmak üzere kırk farklı ilden ve yurtdışından K.K.T.C., Lübnan, İran, Mısır, Gürcistan, Azerbaycan'dan davet edilen profesyonel alım heyetleri ve ilgili ziyaretçiler dört gün boyunca açık kalacak fuarda, sektördeki gelişmeleri yakından takip edecek, ürünleri kıyaslama fırsatı bulacaklardır.

Gıda sektörünün bölgedeki en büyük buluşmasına, 10.000'in üzerinde profesyonel ziyaretçi ve 20.000’in üzerinde halktan ziyaretçi gelmesi hedeflenmektedir.

Bu yıl 9.'su düzenlenen Çukurova Gıda/Gıda Tek-Adana Ambalaj Fuarları 2015 kapsamında; "Bilinçaltıyla Şekillenen Perakende Dünyasına Yolculuk" etkinliği organize edilecektir.

Sinirbilimci Doç. Dr. Sinan Canan ve Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş tarafından gerçekleştirilecek, "Beyin ve Düşünce Yapımıza Dair Keyifli Bir Yolculuk ve Pazarlama Stratejilerinin Bilimsel Olarak Ele Alınması" üzerine Fuar Merkezi'nde 90 dakikalık gösteri tadında bir sunum yapılacaktır.

Bu etkinlik kapsamında; Beynin Farklı Halleri, Tüketici Davranışları, Nöro-Pazarlama, Nöro-Pazarlamanın Kullanım Alanları, Nöro-Pazarlamanın Somut Getirileri konuları işlenecektir.

Sunum sonrasında, katılımcılara yönelik olarak Fuar alanında kurulacak Nöro-Pazarlama Laboratuvarlarında uygulamalı örnek çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Ulusal ve bölgesel olarak faaliyet gösteren süpermarket ve otel zincirlerine yönelik, satın alma alanları organize edilecektir. Oluşturulan bu özel alan, satın alma yöneticilerini ve katılımcı firmaları bir araya getirerek yeni anlaşmalar yapmalarına olanak sağlayacaktır. İkili görüşmeler Tüyap Adana tarafından randevu sistemi ile organize edilecektir.

Gıda/Gıda Tek-Ambalaj Fuarları kapsamında anlaşma sağlanan oteller; Hilton, Sheraton, Divan, Ramada, Holiday, Seyhan, Mavi Sürmeli, İbis, Şirin Park, Emir Royal' dir. Anlaşma sağladığımız marketler ise; Metro, Migros, Real, Groseri , Akyol, Temizler, Çetinkaya, Ekoroma, Gizerler, Bravo'dur.

Firmaların 7 milyon nüfuslu Çukurova Bölgesi piyasasına girmesi ve bölgedeki pazar payını artırabilmesi bakımından önemli fırsatlar sunan fuara katılımın il ekonomisine büyük fayda sağlayacağı söylenmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

İlgi: TOBB'nin 27/10/2014 tarih ve 20162 sayılı yazısı

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) alınan ilgide kayıtlı yazıda, Fransa'nın başkenti Paris'te 20-25 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan INTERMAT 2015 Fuarı Türkiye Milli katılım organizasyonunun İTO tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (IMDER) tarafından sektörün en önemli fuarlarından biri olarak değerlendirilen INTERMAT Fuarının, 1988 yılından beri her üç yılda bir düzenlendiği ve inşaat ve iş makineleri fuarlarından biri olduğu, 375.000 m2'lik sergileme alanında yaklaşık 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiği ve toplam 200.000 ziyaretçiyi ağırladığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, INTERMAT 2015 Fuarı'na İTO organizasyonu ile katılım bedelinin 600 €/molduğu ve bu katılım bedeline, stant inşaatı, nakliye, gümrük, fuar resmi kataloğu ile internet sitesinde katılımcı firma bilgilerinin yer alması ve ikram hizmetlerinin dahil olduğu ifade edilmekte olup, yazıda ayrıca toplam katılım bedelinin ve bir firmadan iki temsilcinin ekonomi sınıfı uçak biletinin %50'sinin teşvik kapsamında olduğu, fuar sonrası teşvik işlemlerinin İTO tarafından takip edileceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuara ilişkin katılım şartları ve detaylı bilgiye http://www.ito.org.tr/ITOFUAR/2015/2015_INTERMAT.pdf adresinden ulaşılabilmektedir.

İlgi: TOBB'nin 19.09.2014 tarih ve 17877 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Uluslararası Sanayi ve İşbirliği Fuarı'nın, 28 Ekim-1 Kasım 2014 tarihleri arasında, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu Tarım Fuarı'na katılmak isteyen üyelerimizin Özbekistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçmesi gerekmekte olup, katılım formu Birliğimiz ana web sayfasında (www.tobb.org.tr) yer alan "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-Özbekistan" bölümünde yer almaktadır.

İrtibat:
Azizbek SALAHİDDİNOV - Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı