Birliğimiz ve Güney Ural Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 20 Haziran 2018 Çarşamba günü, saat 10.00'da, Birliğimiz İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda, Türkiye-Rusya İşbirliği Forumu gerçekleştirilecektir. Forum kapsamında, Rusya'nın özellikle Chelyabinsk Bölgesi'ndeki yatırım ortamı ve iş yapma fırsatları hakkında sunum yapılacak olup, firmalar arası iş görüşmeleri imkanı olacaktır. Etkinlik çerçevesinde Türkçe-Rusça simültane çeviri hizmet ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Foruma, Rusya'nın tekstil, inşaat, tahıl, hafif sanayi, ayakkabı, metal kesme aletleri, asansör, danışmanlık, hazır giyim, ayakkabı ve teknoloji sektörlerinden gelen firmaların katılmaları beklenmektedir.

Etkinliğin programı ve Rus tarafı taslak katılımcı listesi TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) ana sayfasında görünen "Hizmetler" bölümündeki "Uluslararası İş İmkânları— Ülke Duyuruları-Rusya Federasyonu" kısmında yer almaktadır. Program ve liste düzenli olarak güncellenecektir.

Etkinliğe katılacak firmalarımızın, TOBB web sitesinde yer alan katılım formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, 18 Haziran 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Birliğimize e-posta yoluyla (kaan.gaffaroglu.tobb.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

İnovasyon günümüz ekonomisinde var olmanın ön koşulu haline geldi. Ancak “inovasyon süreçlerinin nasıl tasarlanması ve yönetilmesi gerektiği” konusunda hala ciddi soru işaretleri bulunuyor.

Bu noktadan yola çıkarak inovasyonun hangi yöntemlerle, hangi süreçlerle, hangi araçlarla kurgulanacağını konuşmak üzere 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında Bursa’da Birliğimizde bir araya geliyoruz.

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Danışmanı Dr. Umut Ekmekçi tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu sunumun yapılacağı bilgilendirme ve deneyim paylaşım toplantısında İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorları başarı hikâyelerini aktaracaklar.

Bilgi ve Deneyim Paylaşım Toplantısı’na https://goo.gl/cDzy8j adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırabilirsiniz.

NOT: Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Işıktepe OSB Mah. Kahverengi Cad. No: 11 16215 Nilüfer-Bursa

İlgi: TOBB'nin 22.06.2018 tarih ve 9676 sayılı yazısı

Avrupa Birliği COSME (işletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği) Programı kapsamında, ''Uluslararası Tematik Turizmin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi: Turizm ile Kültürel/Yaratıcı Endüstriler Arasındaki Sinerjilerin Kullanılması" başlıklı bir proje teklif çağrısı yayımlanmıştır.

Söz konusu teklif çağrısı, turizm ve kültürel/yaratıcı sektörlerdeki KOBİ'ler arasında, uluslararası çapta işbirliğine odaklanan, yenilikçi, somut turizm olanaklarının geliştirilmesini ve teşvik edilmesini amaçlamaktadır.

Proje süresi 18-24 ay arasında olup, her bir proje için en fazla 400.000 Avro hibe desteği ayrılmıştır. COSME Programının ulusal koordinatörü olan KOSGEB tarafından projeye ilişkin olarak hazırlanan bilgi notu ekte yer almakta olup, proje çağrı metni aşağıda belirtilmiştir:

https://ec.europa.eu/easme/sites/easme-site/files/documents/cos-toursyn-2018-3-01 _call_text.pdf

EK: COSME

Değerli Üyemiz,

İlçemizin öncü sektörü olan Mobilya’nın ihracatının artırılması ve sektörde yer alan firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtımının yapılması amacıyla İnegöl’e daha büyük ve yeni bir fuar alanı yapılması için bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma ile İnegöl-Bursa karayolu üzerinde yaklaşık 80.000 m2 kapalı alana sahip yeni fuar alanının inşası için hazırlıklar devam etmektedir.

Bu hazırlık çalışmaları kapsamında yeni fuar alanı projesi için detaylı bir fizibilite çalışması yürütülmektedir. Fizibilite çalışmasına ışık tutması amacıyla mobilya sektöründe yer alan üyelerimizin katılacağı bir anket hazırlanmıştır.

Aşağıda görüş ve değerlendirmenize sunulan bu anket, İnegöl’de yapımı düşünülen Yeni Fuar Alanı fizibilite çalışmasının değerlendirmesinde göz önüne alınacak temel verilerden biri olacaktır. Çalışmanın bölge ekonomisine katkı sağlaması için sorulara verilecek CEVAPLARIN SAMİMİ VE OBJEKTİF OLMASI önem arz etmektedir.

Anket için ayırdığınız vakit ve değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

ANKET İÇİN TIKLAYINIZ